Συμφωνία Ουκρανίας – ΔΝΤ: «Πράσινο φως» για δάνειο 8,2 δισ. δολαρίων με χαλάρωση των όρων
αγαπημένα σου στη Google
Σε συμφωνία για τη χαλάρωση των όρων που διέπουν το νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα ύψους 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 6,91 δισεκατομμυρίων ευρώ) κατέληξαν η ουκρανική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Την εξέλιξη αυτή γνωστοποίησε σήμερα η Πρωθυπουργός της χώρας, Γιούλια Σβιριντένκο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμφωνίας για τη σταθερότητα της ουκρανικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Πρωθυπουργού, η ουκρανική πλευρά αναμένει πλέον το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να θέσει προς εξέταση το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του, προκειμένου να επικυρωθεί και τυπικά η έναρξη της χρηματοδότησης.
Η έγκριση του προγράμματος από το ΔΝΤ θεωρείται καθοριστικής σημασίας, καθώς αποτελεί τον «προθάλαμο» για την ενεργοποίηση περαιτέρω διεθνούς οικονομικής βοήθειας. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται άμεσα με τη χορήγηση ενός κολοσσιαίου δανείου ύψους 90 δισεκατομμυρίων ευρώ (106,80 δισεκατομμυρίων δολαρίων) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και άλλων πακέτων στήριξης από διεθνείς εταίρους που εξαρτούν τη δράση τους από τη θετική αξιολόγηση του Ταμείου.
ertnews
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
29 Μαΐου 2026, 07:50Μελέτης Μελετόπουλος: Χωρίς προοπτική η κίνηση Τσίπρα, το «παιχνίδι» θα παιχτεί στο πατριωτικό κέντρο και γύρω από αυτό! (podcast) -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
29 Μαΐου 2026, 10:00Γρηγόρης Πασπάτης: Το «Νόημα-Κρήτη» θέλει να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την Ελλάδα του αύριο! (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
29 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Το χαλάζι «ράβδισε» ελιές και «συγκόμισε» αμπέλια στην Κάτω Μεσαρά – Στο Λασίθι οι βροχές καταστρέφουν την πατάτα!
