Τα «καρφιά» της Ζαχάροβα για τη Δύση
«Καρφιά» προς τις ΗΠΑ και τη «συλλογική» Δύση έριξε η Μαρία Ζαχάροβα, με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ να επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να παραδίδει στρατιωτικά προϊόντα στις χώρες εταίρους της.
Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ με τον τίτλο «Σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα σχετικά με την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεχίσει τις παραδόσεις εγχώριων στρατιωτικών προϊόντων σε χώρες εταίρους, καθώς και να διασφαλίσει την αδιάλειπτη συντήρηση και επισκευή τους, παρά την πίεση των κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους».
Αναλυτικά το σχόλιο της Ζαχάροβα
«Σημειώνουμε, επί του παρόντος, την αυξημένη δραστηριότητα των απεσταλμένων της αμερικανικής κυβέρνησης, που ενεργούν, μεταξύ άλλων, μέσω Πρεσβειών των ΗΠΑ σε ξένες χώρες και ασκούν απροκάλυπτη πίεση στη στρατιωτικοπολιτική ηγεσία χωρών των οποίων οι δομές εξουσίας διαθέτουν εξοπλισμό αεροπορίας (αεροπλάνα και ελικόπτερα) ρωσικής (σοβιετικής) παραγωγής, με σκοπό τη διακοπή της λειτουργίας της και τη μετέπειτα μεταφορά μέσω φιλοδυτικών ενδιάμεσων στο καθεστώς του Κιέβου.
Ταυτόχρονα, ως κύριο επιχείρημα, προωθούν κακοπρόθετα υπαινιγμούς σχετικά με την υποτιθέμενη αδυναμία της Ρωσικής Ομοσπονδίας να διασφαλίσει την ποιοτική συντήρηση και την προμήθεια γνήσιων ανταλλακτικών που είναι απαραίτητα για τις επισκευές.
Δηλώνουμε με πλήρη ευθύνη ότι η Ρωσία θα εκπληρώσει αυστηρά προς τους εταίρους της, όλες τις σχετικές υποχρεώσεις σε υφιστάμενα και μελλοντικά έργα.
Επιπλέον, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στην ακόλουθη διάσταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, υπήρξαν σπανίως καθυστερήσεις στην παράδοση ρωσικών ειδικών προϊόντων. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση είναι απλώς συνέπεια των πρωτοφανών απειλών κυρώσεων της “συλλογικής Δύσης” προς τις διεθνείς μεταφορικές εταιρείες που συνεργάζονται με τη χώρα μας.
Υπάρχει ακόμα ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός αθέμιτου ανταγωνισμού από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους. Απομακρύνοντας το ρωσικό εξοπλισμό από τις ξένες αγορές, οι Αμερικανοί επιβάλλουν παράλληλα τα μοντέλα τους στους εταίρους μας, υπερασπιζόμενοι με αυτό τον τρόπο, πρωτίστως, τα συμφέροντα του δικού τους στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος».
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
