Γεωπολιτική

Προσθέστε το Newshub στα
αγαπημένα σου στη Google
Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για την αργή διπλωματία - «Παράλογες οι απαιτήσεις τους»
αγαπημένα σου στη Google
Ευθύνες καταλόγισε στην Ουάσινγκτον για τον αργό ρυθμό των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Εσμαήλ Μπαγκάι.
Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση των ΗΠΑ στην πρόταση 14 σημείων του Ιράν, δήλωσε ότι δεν θα αναφερθεί σε λεπτομέρειες, αλλά πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον φέρει την ευθύνη για τον αργό ρυθμό των διπλωματικών προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου.
«Οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα τη συνήθειά τους για μαξιμαλισμό και παράλογες απαιτήσεις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
«Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε μια πλευρά που αλλάζει τακτικά τις απόψεις της και θέτει ζητήματα που θα μπορούσαν να περιπλέξουν οποιαδήποτε διπλωματική διαδικασία», είπε.
Κάντε μας follow:
-
07 Σεπτεμβριου 2026, 19:50Κομμωτής με παρουσία στην τηλεόραση έκλεψε γυαλιά ηλίου και φυλαχτό από μαγαζί στη Μύκονο -
07 Σεπτεμβριου 2026, 17:52Ν. Ταχιάος: «Μέχρι τέλος του χρόνου η δημοπράτηση του Φράγματος Πλατύ Ποταμού» -
07 Σεπτεμβριου 2026, 11:37Ηράκλειο: Mε τζαζ, χορό και κινηματογραφικές προβολές συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Τειχών - Το πρόγραμμα για αύριο Τρίτη -
07 Σεπτεμβριου 2026, 21:30Πλήθος κόσμου στην Καρκαδιώτισσα στην τιμιτική βραδιά για το Μιχάλη Σταυρακάκη-Νιδιώτη -
07 Σεπτεμβριου 2026, 10:47Ο Γ. Παπαπροδρόμου λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία: Ποιοι τελικά πρέπει πρώτα να «καθίσουν» στο θρανίο (podcast) -
08 Σεπτεμβριου 2026, 07:45Θεόδωρος Τσίκας: Ξεθάρρεψε επί Τραμπ η Ακροδεξιά στην Ευρώπη! Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, η ΔΕΘ και ποια η δυναμική των κομμάτων (podcast)
