To μήνυμα του Κινέζου Υπουργού Άμυνας για την Ανατολική Μεσόγειο
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Μαρτίου, με τον Υπουργό Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Γουέι Φένγκε (Wei Fenge) στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεως που πραγματοποιεί στη χώρα μας.
Στην τελετή υποδοχής, παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.
Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και τη συνεργασία στον αμυντικό τομέα, ως προς το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, αλλά και την εκπαίδευση.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε στον Κινέζο ομόλογό του την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ο κ. Φένγκε εξέφρασε την άποψη ότι καμμία λύση δεν εξευρίσκεται με απειλή ή χρήση βίας, αλλά με οικοδόμηση καλής γειτονίας.
Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Κίνα, ως χώρες αρχαίων πολιτισμών, διατηρούν παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ενώ είναι σημαντική η περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών, πολιτιστικών και τουριστικών ανταλλαγών.
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
