ΥΠΕΞ Ουκρανίας: «Δεν πρέπει να αποκλεισθούν από τις μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες η χώρα μας και η Ευρώπη»
Η Ουκρανία και η Ευρώπη δεν πρέπει να αποκλεισθούν από τις μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Άντριι Σιμπίχα.
Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει ο φθηνότερος τρόπος ώστε η δυτική συμμαχία να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας, δηλώνει ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών. Δεν πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός που θα θίξει την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, προσθέτει.
«Θέλουμε μία πλήρη συμφωνία. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Με την ηγεσία Τραμπ, με μία ισχυρή ευρωπαϊκή δέσμευση και ευρωπαϊκή ενότητα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε νέα ώθηση στην διαδικασία αυτή. Αλλά, καθ' όσον γνωρίζω, οι αμερικανοί σύμμαχοί μας δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τα σχέδιά τους», προσθέτει.
«Ολοι οι σύμμαχοί μας έχουν πει ότι η πορεία της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ είναι μη αναστρέψιμη. Η προοπτική αυτή είναι εγγεγραμμένη στο σύνταγμά μας. Αποτελεί στρατηγικό μας συμφέρον».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
26 Απριλιου 2026, 07:10Το πανηγύρι του Αϊ Γιώργη και η τελετουργία της ευλογίας των προβάτων στην Κρήτη (Φωτο & Βίντεο) -
25 Απριλιου 2026, 14:06Ηράκλειο: Χωρίς γιγαντοοθόνη ο τελικός ΟΦΗ – ΠΑΟΚ στο Πάρκο Γεωργιάδη, λόγω κακοκαιρίας -
26 Απριλιου 2026, 10:00«Διαμάντι» υπό περιορισμό η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ – Η έλλειψη προσωπικού κρατά κλειστούς θαλάμους-πρότυπα -
25 Απριλιου 2026, 23:21"Φλέγεται" η Κρήτη: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΟΦΗ -
25 Απριλιου 2026, 19:00«Χαμόγελα» για τα αποθέματα νερού στην Κρήτη – Πάνω από 12 εκατ. κυβικά στον Αποσελέμη -
26 Απριλιου 2026, 07:15Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Επιστρέφουμε στην εποχή των ... Αυτοκρατοριών (podcast)
