Ζελένσκι: «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη»
αγαπημένα σου στη Google
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφθασε στην έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε τον Μάρτιο το ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Φορώντας τα συνήθη χακί του ρούχα, περιστοιχισμένος από μέλη του προεδρικού γραφείου με στρατιωτική περιβολή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Πιοτρ Χοφμάνσκι και άλλους αξιωματούχους.
Το ΔΠΔ, που ιδρύθηκε το 2002 για να εκδικάσει τις φρικαλεότητες που διαπράττονται στον κόσμο, ξεκίνησε λίγο μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έρευνα για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.
Τον Μάρτιο εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Ολλανδία αφού συμμετείχε στην συνάντηση κορυφής των βορειοευρωπαϊκών χωρών στο Ελσίνκι.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επισκέφθηκε το πρωί την ολλανδική Γερουσία στην Χάγη, ενώ θα εκφωνήσει ομιλία με τίτλο «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη για την Ουκρανία» παρουσία του ολλανδού υπουργού Εξωτερικών Βόπκε Χέκστρα. Στην συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mαρκ Ρούτε και τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο.
«Καθ’ οδόν για την Χάγη για να συναντήσω τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον πρόεδρο Ζελένσκι για να συζητήσουμε για την Ουκρανία. Η υποστήριξή μας παραμένει ακλόνητη», έγραψε στο Τwitter. «Η συνάντηση αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία αφού είναι η Ημέρα Μνήμης στην Ολλανδία και αύριο η Ημέρα της Απελευθέρωσης».
Η Ολλανδία υποστηρίζει την Ουκρανία από την ρωσική εισβολή του Φεβρουαρίου 2022.
Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 14 τανκς Leopard 2 έναντι 165 εκατομμυρίων ευρώ για να προμηθεύσει το Κίεβο με τα βαρέα όπλα που έχει ανάγκη. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε χθες από το Ελσίνκι ότι αυτή η χρονιά θα είναι «αποφασιστική για την Ουκρανία και την Ευρώπη» απέναντι στην Ρωσία.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διέψευσε επίσης ότι πραγματοποιήθηκε οποιαδήποτε ουκρανική επίθεση κατά του Κρεμλίνου και του Πούτιν.
-
12 Οκτωβριου 2026, 22:20Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Χανίων στη Μαρία Στρατουδάκη για την τριπλή χρυσή διάκρισή της -
13 Οκτωβριου 2026, 07:06Βιάννος: Χρονιά υπερβεντέμας για το ελαιόλαδο, αλλά... προβληματισμός για τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού -
13 Οκτωβριου 2026, 19:50Στον Μυλοπόταμο ο Αλέξης Τσίπρας – Επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές -
13 Οκτωβριου 2026, 10:57Χερσόνησος: Με χειροπέδες 52χρονη-Πουλούσε στο μίνι μάρκετ κάνναβη, τσιγαριλίκια και αέριο γέλιου -
13 Οκτωβριου 2026, 09:10Ξεκινά την Τετάρτη η δίκη για το κύκλωμα της αμαρτωλής κλινικής εμπορίου βρεφών στα Χανιά-Στο σκαμνί 33 κατηγορούμενοι -
12 Οκτωβριου 2026, 21:28Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου τιμά τον Άγιο Μελέτιο Πηγά
