Ολλανδία: Πέθανε ο συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ
αγαπημένα σου στη Google
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 92 ετών, ο Ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο εκδοτικός οίκος De Bezige Bij.
Η χήρα του συγγραφέα ανέφερε πως απεβίωσε «στο αγαπημένο του νησί, τη Μενόρκα» της Ισπανίας, όπου είχε εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια.
Μεταξύ των κορυφαίων μεταπολεμικών συγγραφέων στην Ευρώπη, ο Νόοτεμποομ κέρδισε πολλά διεθνή βραβεία για τα μυθιστορήματα, τα ποιήματα και τις συλλογές διηγημάτων του.
Γεννημένος στις 31 Ιουλίου στη Χάγη, ο Νόοτεμποομ ταξίδευε συχνά και πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του σε Βερολίνο, Άμστερνταμ και Μενόρκα.
Το πρώτο του μυθιστόρημα «Ο Φίλιπ και οι άλλοι» εκδόθηκε το 1955, όμως έγινε διάσημος το 1980 με τις «Ιεροτελεστίες». Έγραψε πολλά δοκίμια και ποιήματα, ενώ εργάστηκε ως ανταποκριτής για αρκετές ολλανδικές εφημερίδες.
Το λογοτεχνικό του έργο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες.
-
10 Ιουνιου 2026, 15:50Θλίψη στον ορειβατικό κόσμο της Κρήτης για την απώλεια του Μανόλη Δακανάλη -
10 Ιουνιου 2026, 18:40Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Έρχεται «δεύτερη ευκαιρία» για 30.000 χωρίς νέα αίτηση -
10 Ιουνιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
10 Ιουνιου 2026, 07:00Σταύρος Γαβαλάς: «Στον αυτόματο πιλότο» φέτος η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και αυτός… «δεν λειτουργεί»! -
11 Ιουνιου 2026, 08:36Ηράκλειο: Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο του κοινοτάρχη Αλέξανδρου Δασκαλάκη -
10 Ιουνιου 2026, 16:42Ο ΟΦΗ ξεκινά το ταξίδι στην Ευρώπη: H επίσκεψη στο Παγκρήτιο, η παρουσίαση της UEFA και η άδεια της ΕΠΟ
