«Το δίλημμα του Πλάτωνα» Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο διηγημάτων του Στέλιου Βισκαδουράκη
Η Εταιρεία Tourist Guides of Crete και οι Εκδόσεις 24γράμματα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Στέλιου Βισκαδουράκη «Το Δίλημμα του Πλάτωνα». Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, στις 19.30, στην Αίθουσα Καστελλάκη-Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο).
Θα μιλήσουν οι:
-Στέφανος Τραχανάς: Δ/ντής του Κέντρου Διαδικτυακών Μαθημάτων «Mathesis».
-Κωστής Χρηστάκης: Επιμελητής Κνωσού, Βρετανική Σχολή Αθηνών.
-Μαριλένα Μηλαθιανάκη: Δ/ντρια Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.
Την παρουσίαση του βιβλίου θα πλαισιώσει μουσικά ο βιολονίστας Γιάννης Μαγειρόπουλος.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ένας ναυτικός, μία δασκάλα, ένας ταυρομάχος, ένας γέρος Μικρασιάτης, ένας ψυχασθενής, ένας μαυροσκούφης στρατιώτης, τέσσερα πέτρινα λιοντάρια, ένας αρχαιολόγος κι ένας θρυλικός παλαιστής, μια και ο ίδιος ο συγγραφέας. Ήρωες σε δώδεκα διηγήματα που πολύ συχνά περνάνε τη γραμμή του ρεαλιστικού κόσμου προς έναν φαντασιακό, στην προσπάθειά τους να συναντήσουν τον εαυτό τους, να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα και να πάρουν αποφάσεις ζωής.
Βιογραφικό συγγραφέα
Ο Στέλιος Βισκαδουράκης γεννήθηκε το 1963 στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου κατοικεί μόνιμα. Με τη Λογοτεχνία ασχολείται από το 2002. Έχει βραβευτεί επτά φορές σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων το 2011, στον παγκόσμιο διαγωνισμό για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα που οργάνωσε η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση «Νόστος» στο Μπουένος Αϊρες. Το 2009, από τις Εκδόσεις «Ταξιδευτής», εκδόθηκε το βιβλίο του «Στη Ρωγμή του Χρόνου». Το 2015 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο του «Το Τανγκό της Βροχής» από τις Εκδόσεις «Γαβριηλίδης». Το 2016, το βιβλίο του «Στη Ρωγμή του Χρόνου», επανεκδόθηκε συμπληρωμένο με τέσσερεις επιπλέον ιστορίες και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μύστις». Το 2017-18 συνεργάστηκε με την Β/θμια Εκπ/ση Ηρακλείου στο πρόγραμμα «Συγγραφείς στην τάξη». Το 2019 εκδόθηκε στη Γαλλία (Εκδόσεις L’ Harmattan), το βιβλίο του «Το Τανγκό της Βροχής» και από τις εκδόσεις «Μύστις» η νουβέλα του «Το Πιάτο της Απιστίας». Το 2021 παρουσιάστηκε από την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, η παράσταση «Φως στην Ψυχή», με διασκευή διηγημάτων του από το βιβλίο «Στη Ρωγμή του Χρόνου».
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
