Ελβετία: Σοβαρά επεισόδια από διαδηλωτές στη Γενεύη σε πορεία κατά της G7 (βίντεο)
αγαπημένα σου στη Google
Συγκρούσεις ξέσπασαν κοντά στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη μεταξύ διαδηλωτών και της ελβετικής αστυνομίας σε μια πορεία κατά της G7.
Περίπου 20.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια πορεία που αρχικά ήταν ειρηνική, παραμονή της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά στο Εβιάν της Γαλλίας.
Όμως η κατάσταση ξέφυγε όταν διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια, πέτρες, κομμάτια τσιμέντου και κροτίδες προς την αστυνομία, η οποία απάντησε με δακρυγόνα.
Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο και έσπασαν παράθυρα σε γραφεία των Ηνωμένων Εθνών. Στόχος επιθέσεων των διαδηλωτών έγιναν και άλλα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων της PricewaterhouseCoopers και της έδρας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU).
Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της G7, που την θεωρούν σύμβολο συγκεντρωμένης πολιτικής και οικονομικής δύναμης.
iefimerida.gr
-
23 Αυγουστου 2026, 07:00Το φαράγγι και οι πηγές του Κουρταλιώτη στο νότιο Ρέθυμνο-Ένας επίγειος παράδεισος (Φωτο) -
23 Αυγουστου 2026, 09:20Συγκίνηση στο γάμο της Χριστίνας και του Στιβ στην Άρβη (Βίντεο) -
23 Αυγουστου 2026, 07:20Ρέθυμνο: Στις 26 Αυγούστου η καλοκαιρινή εκδήλωση του Σχολικού Μουσείου -
23 Αυγουστου 2026, 11:40Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Όλες οι ημερομηνίες των πληρωμών -
23 Αυγουστου 2026, 07:06Καύσιμα: Τι φοβάται η αγορά από την 1η Σεπτεμβρίου - Στην κορυφή η Ελλάδα στην αύξηση της τιμής ντιζελ -
23 Αυγουστου 2026, 15:10Σύλλογος Αποφοίτων ΤΕΙ Κρήτης: Δυο μέτρα και δυο σταθμά στην Ανώτατη Εκπαίδευση
