Επίσκεψη στη Συρία θα πραγματοποιήσει ο Εμανουέλ Μακρόν
αγαπημένα σου στη Google
O πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η συριακή προεδρία χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία της επίσκεψής του, η οποία θα είναι η πρώτη ενός αρχηγού κράτους μια δυτικής δύναμης μετά την ανάληψη της εξουσίας στα τέλη του 2024 του προέδρου Άχμαντ αλ Σάρα.
Η διεύθυνση επικοινωνίας του Σύρου προέδρου ανέφερε πως ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί τη Συρία για να συζητήσει τρόπους με τους οποίους θα ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ο Γάλλος πρόεδρος, τον οποίο θα συνοδεύει μια αντιπροσωπεία επενδυτών και εκπροσώπων γαλλικών εταιρειών, θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με τον πρόεδρο Σάρα και συριακές αντιπροσωπείες.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη στη Συρία ενός Γάλλου προέδρου έπειτα από εκείνες του Νικολά Σαρκοζί το 2008-2009, πριν από τη ρήξη που προκάλεσε η καταστολή της «αραβικής άνοιξης» το 2011 από τις αρχές του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο εμίρης του Κατάρ και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχουν επισκεφθεί τη Συρία μετά την πτώση Άσαντ.
Πηγή: dnews.gr
-
06 Σεπτεμβριου 2026, 19:15Μαγειρική σόδα: Ένα «spa» για το πλυντήριο, πώς να τη χρησιμοποιείτε σωστά -
06 Σεπτεμβριου 2026, 13:25ΒΟΑΚ: Κλειστός από Δευτέρα 7/09 μέχρι Σάββατο 12/09 για τα έργα στο τμήμα Άγιος Νικόλαος-Νεάπολη -
06 Σεπτεμβριου 2026, 09:44Τουρκία: Ιδιωτικοποιούνται για 30 χρόνια δύο γέφυρες του Βοσπόρου και σημαντικοί αυτοκινητόδρομοι -
07 Σεπτεμβριου 2026, 08:25ΒΟΑΚ: Διακοπή τις κυκλοφορίας από σήμερα και για 6 ημέρες στο τμήμα Άγιος Νικόλαος–Νεάπολη -
07 Σεπτεμβριου 2026, 08:12Κρήτη - ΔΕΔΔΗΕ: Πού θα διακοπεί το ρεύμα σήμερα Δευτέρα -
06 Σεπτεμβριου 2026, 17:30ΒΟΑΚ: Κλειστός για έξι ημέρες ο δρόμος Άγιος Νικόλαος–Νεάπολη, τι να γνωρίζουν οι οδηγοί με τις εναλλακτικές διαδρομές
