Ισπανία: Έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος σκηνοθέτης Μάριο Κάμους
αγαπημένα σου στη Google
Ο Ισπανός σκηνοθέτης Μάριο Κάμους, η ταινία «Η κυψέλη» του οποίου απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 86 ετών.
Η ισπανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου, με ανάρτησή της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι ο Κάμους πέθανε στο Σανταντέρ.
Ο Μάριο Καμούς, οι σημαντικότερες ταινίες του οποίου ήταν εμπνευσμένες από αριστουργήματα της λογοτεχνίας, έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν η «Κυψέλη», ταινία που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καμίλο Χοσέ Θέλα, κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο, το 1983.
Την επόμενη χρονιά, η ταινία «Τα αθώα θύματα» τιμήθηκε με Ειδική Μνεία της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών. Οι δύο πρωταγωνιστές του, Φρανθίσκο Ραμπάλ και Αλφρέδο Λάντα, κέρδισαν από κοινού το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου σύμφωνα με το protothema.gr.
Το 2011 ο Μάριο Καμούς έλαβε ένα τιμητικό βραβείο Γκόγια (αντίστοιχο των Όσκαρ για τον ισπανικό κινηματογράφο) για το σύνολο του έργου του.
-
01 Σεπτεμβριου 2026, 23:12Νέο τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Θα μοιράσει 6,2 εκατομμύρια την Πέμπτη -
02 Σεπτεμβριου 2026, 23:06Κρήτη: Δείπνο Ανδρουλάκη σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ψυχρό -
02 Σεπτεμβριου 2026, 08:20Ηράκλειο: Θρίλερ με την εξαφάνιση του 67χρονου σέρφερ- Συνεχίζονται οι έρευνες -
02 Σεπτεμβριου 2026, 16:20KatsounaDES Tour: Το κρητικό ταξιδιωτικό project που σε μόλις 3 μήνες πέρασε από το YouTube στην τηλεόραση -
02 Σεπτεμβριου 2026, 07:17Σοφία Καλαμαντή: Το «κόμμα Σαμαρά» συνιστά κίνδυνο για τη συσπείρωση της ΝΔ! (podcast) -
02 Σεπτεμβριου 2026, 08:05Καιρός: Αίθριος στην Κρήτη- Κοκτέιλ ζέστης, τοπικών καταιγίδων και αφρικανικής σκόνης στην υπόλοιπη Ελλάδα
