Ιταλία: Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όλους τους χώρους εργασίας
αγαπημένα σου στη Google
Η κυβέρνηση της Ιταλίας υιοθέτησε ομόφωνα το μέτρο για υποχρεωτική εφαρμογή του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» στη δημόσια διοίκηση αλλά και τον ιδιωτικό τομέα της χώρας. Παράλληλα, το μέτρο ισχύει και για τους αυτοαπασχολούμενους.
Μόνη εναλλακτική στην απόκτηση του πράσινου πάσου (δυο εβδομάδες μετά από την χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού) παραμένει η πραγματοποίηση συνεχών διαγνωστικών τεστ, κάθε 48 ώρες. Στην συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα τόνισε ότι αν, χάρη και στο πράσινο πάσο, η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν οδηγήσει σε προβληματική αύξηση των μολύνσεων, τον Οκτώβριο θα μπορούσαν να μειωθούν κάποιοι περιορισμοί όπως -για παράδειγμα- σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα θεάτρων και κινηματογράφων σύμφωνα με το iefimerida.gr.
Από την μεριά του, ο υπουργός δημόσιας διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα δήλωσε ότι «το μέτρο αυτό αφορά 23 εκατομμύρια πολίτες» και πως «δεν είναι τυχαίο ότι το πράσινο πάσο θα ισχύσει από τις 15 Οκτωβρίου, διότι δίδεται η ευκαιρία σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, να εμβολιαστούν». Ο Μπρουνέτα, παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί, τώρα που θα μπούμε στο φθινόπωρο και θα μειωθεί η θερμοκρασία, να μην ευνοηθεί η κυκλοφορία νέων παραλλαγών του ιού».
Η δε Ιταλίδα υπουργός περιφερειακών θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζελμίνι υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Ντράγκι θέλει να πείσει και όχι να εξαναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν» και ανήγγειλε την πραγματοποίηση νέας εκστρατείας πληροφόρησης, σε ό,τι αφορά τα εμβόλια και την χρησιμότητά τους. Κάτι που ζήτησαν με έμφαση οι περιφερειάρχες της χώρας. «Δεν θέλουμε να επιβάλουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, για να μην προκύψει περαιτέρω πόλωση, ανάμεσα σε όποιον τον στηρίζει, και στην μειοψηφία που δεν έχει εμβολιαστεί» υπογράμμισε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός εργασίας, Αντρέα Ορλάντο.
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 08:24Ηράκλειο: Συναγερμός με το "καλημέρα" στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση αρτοποιείου (φωτο+ βιντεο)
