Μακρόν μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Η Ρωσία δεν επιθυμεί ειρήνη»
αγαπημένα σου στη Google
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ενώ βρισκόταν στα Τίρανα για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, λέγοντας ότι η Ρωσία δεν έδειχνε ότι είναι έτοιμη για ειρήνη στην Ουκρανία.
«Μόλις είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ βρισκόμουν στην Αλβανία. Για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος Πούτιν αρνείται να απαντήσει στην πρόταση της άνευ όρων κατάπαυσης του πυρός που υπέβαλαν οι Αμερικανοί και υποστήριξαν η Ουκρανία και οι Ευρωπαίοι», τόνισε ο Μακρόν με ανάρτηση στο X.
Nous avons eu à l’instant depuis l’Albanie une discussion avec le Président Trump.
Une nouvelle fois, le Président Poutine ne répond pas à la proposition de cessez-le-feu inconditionnel faite par les Américains et soutenue par l’Ukraine et les Européens.… pic.twitter.com/F16cVtbZcX
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) May 16, 2025
«Απορρίπτοντας την κατάπαυση του πυρός και τον διάλογο με την Ουκρανία, η Ρωσία δείχνει ότι δεν επιθυμεί ειρήνη και απλώς προσπαθεί να αγοράσει χρόνο συνεχίζοντας τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα Τίρανα, στο περιθώριο της συνόδου, ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισαν «απαράδεκτη» τη στάση της Ρωσίας στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης.
-
20 Οκτωβριου 2026, 07:05Απονομή Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο: Τα προβλήματα, οι καθυστερήσεις και οι προοπτικές-Ο Πρωτοδίκης Αργύρης Κατσαμάνης στο Newshub.gr (Μέρος Α) -
19 Οκτωβριου 2026, 12:51Πατσίδερος: Το χωριό στο οποίο οι εκλογές για τον Πολιτιστικό Σύλλογο συνοδεύτηκαν με... νόστιμο φαγητό και καλή παρέα (Φωτο) -
19 Οκτωβριου 2026, 12:42Ποιοι είναι οι επόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδοχή της έδρας, μετά την παραίτηση Μαμουλάκη και από το βουλευτικό αξίωμα -
19 Οκτωβριου 2026, 10:45Χάρης Μαμουλάκης: Ηθικο-πολιτικά όφειλα να παραιτηθώ - Όλα γίνονται στην ώρα τους!... (podcast) -
19 Οκτωβριου 2026, 12:32Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
19 Οκτωβριου 2026, 08:30Αρετή Αυγουλέα: Η περιεμμηνόπαυση δεν είναι ταμπού - Όταν σώμα και διάθεση αλλάζουν, η γυναίκα αναζητά απαντήσεις! (podcast)
