Ο Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να δώσει χάρη σε πρόσωπα που ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να εκδικηθεί με διώξεις
αγαπημένα σου στη Google
Προληπτικές χάρες σχεδιάζει να δώσει ο Τζο Μπάιντεν σε πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους που πιθανά θα απειληθούν με διώξεις από τους Ρεπουμπλικάνους, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα.
Ο Τζο Μπάιντεν που μόλις της Κυριακή έδωσε χάρη στον γιο του, συζήτησε με τους συμβούλους του για την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει τα προεδρικά προνόμιά του ώστε να προστατεύσει πρόσωπα τα οποία δεν διώκονται, δεν έχουν καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα αλλά υπάρχει φόβος να γίνει αυτό όταν ο Ντόναλντ Τραμπ πάρει ξανά τα ηνία της Αμερικής στα χέρια του.
Μεταξύ των ανθρώπων στους οποίους είναι πιθανόν να δοθεί χάρη είναι ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19, η Λιζ Τσένι, Ρεπουμπλικανή πρώην βουλευτής που έχει συγκρουστεί σφοδρά με τον Ντόναλντ Τραμπ και ο Άνταμ Σιφ, ο Δημοκρατικός βουλευτής από την Καλιφόρνια ο οποίος συνέταξε το 1ο κατηγορητήριο για την παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου σε δίκη στο Κογκρέσο.
Πιθανοί υποψήφιοι είναι επίσης ο απόστρατος στρατηγός Μαρκ Μίι, πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού επί προεδρίας Τραμπ, ο οποίος στη συνέχεια είπε ότι ο Ρεπουμπλικάνος είναι «φασίστας από κορυφής μέχρις ονύχων» και «ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στη χώρα», σύμφωνα με το CBS News.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κρύψει τους τελευταίους μήνες ότι θέλει να εκδικηθεί εκείνους που λέει ότι του «έκλεψαν» τη νίκη στις εκλογές του 2020. Τον Σεπτέμβριο μάλιστα απείλησε με ανάρτησή του στο Truth Social ότι θα καταδικαστούν σε «μεγάλες ποινές» φυλάκισης.
Οι χάρες που απονέμονται από τον Τζο Μπάιντεν στο τέλος της θητείας του είναι παράδοση στις ΗΠΑ. Ο ίδιος ο Τραμπ, την τελευταία ημέρα του στον Λευκό Οίκο, είχε δώσει χάρη σε 74 πρόσωπα, καταδικασμένα για διάφορα αδικήματα. Ποτέ όμως δεν είχε χρησιμοποιηθεί αυτό το προνόμιο «προληπτικά», όπως σχεδιάζει να κάνει ο Τζο Μπάιντεν.
-
07 Αυγουστου 2026, 20:27Νέα φωτιά στη Σητεία - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής -
08 Αυγουστου 2026, 07:15ΘΕΜΑ NEWSHUB.GR - Ανδρομάχη Πιπεράκη: Μεγάλη έρευνα από την ΕΛΣΤΑΤ στην Κρήτη για τον πρωτογενή τομέα! (podcast) -
08 Αυγουστου 2026, 21:40Αδιέξοδο με τους S-400: Η Μόσχα κρατά το κλειδί, όμως τα F-35 παραμένουν αβέβαια -
08 Αυγουστου 2026, 21:20Λασίθι: Κλειστός ο ΒΟΑΚ την Τρίτη στο ύψος του Ξηροποτάμου-Δείτε πως θα κινηθείτε -
08 Αυγουστου 2026, 07:06Κρήτη: Η ποιότητα οδηγός για τη διαμόρφωση της αξίας των οινοστάφυλων στον φετινό τρύγο -
08 Αυγουστου 2026, 07:20Μνήμη Νικολάου Γ. Σταυρακάκη (Αεροπόρος)
