Συμφωνίες του Πενταγώνου με κορυφαίες εταιρείες ΑΙ
αγαπημένα σου στη Google
Tο Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνίες με επτά κορυφαίες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη προηγμένων δυνατοτήτων τους σε διαβαθμισμένα δίκτυα του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ.
Η SpaceX, η OpenAI, η Google, η NVIDIA, η Reflection, η Microsoft και η Amazon Web Services θα ενσωματωθούν στα διαβαθμισμένα δίκτυα του Πενταγώνου, με στόχο —σύμφωνα με την ανακοίνωση— τη «βελτιστοποίηση της επεξεργασίας δεδομένων, την ενίσχυση της επιχειρησιακής επίγνωσης και την υποστήριξη της λήψης αποφάσεων των στρατιωτικών σε σύνθετα επιχειρησιακά περιβάλλοντα».
«Οι συμφωνίες αυτές επιταχύνουν τη μετάβαση προς έναν αμερικανικό στρατό που θα είναι πρώτος στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και θα ενισχύσουν την ικανότητα των μαχητών μας να διατηρούν υπεροχή στη λήψη αποφάσεων σε όλα τα πεδία επιχειρήσεων», ανέφερε το Πεντάγωνο.
Η Anthropic βρίσκεται σε διαφωνία με το Πεντάγωνο σχετικά με τη στρατιωτική χρήση των εργαλείων της, γεγονός που οδήγησε το υπουργείο στο να την εντάξει στη λίστα «ρίσκου στην αλυσίδα εφοδιασμού» και στον αποκλεισμό της χρήσης της από το Πεντάγωνο και τους συνεργάτες του.
Σύμφωνα με το τεχνολογικό μέσο The Information, η Google έχει ενταχθεί σε διευρυνόμενη λίστα εταιρειών που υπέγραψαν συμφωνίες για τη χρήση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης τους από το υπουργείο Αμυνας για διαβαθμισμένη εργασία.
Η συμφωνία επιτρέπει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης της Google για «κάθε νόμιμο κυβερνητικό σκοπό», τοποθετώντας την δίπλα στην OpenAI και την xAI του Ελον Μασκ, οι οποίες επίσης έχουν συμφωνίες για παροχή μοντέλων ΑΙ για διαβαθμισμένη χρήση.
Πηγή: Reuters
-
20 Ιουνιου 2026, 12:39Αισθητός μέχρι το Ηράκλειο ο διπλός ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε ανατολικά της Γαύδου -
20 Ιουνιου 2026, 12:35Πένθος στην Ιερά Μονή Επανωσήφη για την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Σέργιου Τσουκαλά -
20 Ιουνιου 2026, 07:00Γ. Ανδρουλάκης στο newshub.gr: «Τα λαγόψαρα μας έχουν αποτελειώσει» - 198 καταγεγραμμένα περιστατικά σε λουόμενους -
20 Ιουνιου 2026, 19:48Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον ΒΟΑΚ – Μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία -
20 Ιουνιου 2026, 17:1252ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στο Ηράκλειο: Σήμερα κορυφώνεται η δράση με την Πολιτική ομιλία από την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ ΚΕ του ΚΚΕ -
20 Ιουνιου 2026, 21:00Νότια Κρήτη: Διπλός σεισμός 4,6 και 5,3 Ρίχτερ – Καθησυχάζουν οι ειδικοί
