Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με Ερντογάν: «Η Τουρκία αποτελεί βασικό εταίρο», λέει η πρόεδρος της ΕΕ
αγαπημένα σου στη Google
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκάλυψε η ίδια με μία ανάρτησή της στο Χ.
Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανάρτησή της: «η Τουρκία αποτελεί βασικό εταίρο σε μια περιοχή που βρίσκεται σε αναταραχή», ενώ πρόσθεσε ότι «η ΕΕ εκτιμά τις προσπάθειες της Τουρκίας για την υποστήριξη της αποκλιμάκωσης και της διπλωματικής επίλυσης της σύγκρουσης με το Ιράν».
«Συζητήσαμε επίσης το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και το Κυπριακό. Υπογραμμίσαμε τη σημασία των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας», τόνισε η Φον ντερ Λάιεν.
Αναλυτικά η ανάρτηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:
«Πολύ καλή τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο @RTErdogan.
Η Τουρκία αποτελεί βασικό εταίρο σε μια περιοχή που βρίσκεται σε αναταραχή.
Τα συμφέροντά μας συμπίπτουν: η διατήρηση ανοιχτών εμπορικών οδών, η ροή ενέργειας και η σταθερότητα των εφοδιαστικών αλυσίδων. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά σε αυτές τις προτεραιότητες.
Η ΕΕ εκτιμά τις προσπάθειες της Τουρκίας για την υποστήριξη της αποκλιμάκωσης και της διπλωματικής επίλυσης της σύγκρουσης με το Ιράν.
Συζητήσαμε, επίσης, για την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό ζήτημα. Υπογραμμίσαμε τη σημασία των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.
Η ΕΕ είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ σε όλα τα στάδια».
-
17 Ιουλιου 2026, 16:40Περιφέρεια Κρήτης: Έκκληση στους ελαιοπαραγωγούς για τον δάκο -
18 Ιουλιου 2026, 10:10Κρήτη: Για πρώτη φορά στα Ανώγεια διεθνή ερευνητικά δημιουργικά εργαστήρια -
17 Ιουλιου 2026, 13:50Ηράκλειο: Νέα σοβαρή βλάβη έχει προκαλέσει διακοπή ρεύματος σε μια ολόκληρη περιοχή! -
17 Ιουλιου 2026, 10:55Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
17 Ιουλιου 2026, 23:59Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Ποια ημέρα θα δούμε το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού -
18 Ιουλιου 2026, 07:17Ζαχαρίας Μίχας: Πόσο πιθανό είναι να πουληθούν οι S-400 της Τουρκίας; (podcast)
