Τουρκία: Η Άγκυρα χαιρετίζει τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία
αγαπημένα σου στη Google
Το υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία χαιρετίζει τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι «αυτό το βήμα που έγινε μετά τη διοργάνωση της Διάσκεψης Εθνικού Διαλόγου και την ανακοίνωση της συνταγματικής διακήρυξης καταδεικνύει τη βούληση της συριακής κυβέρνησης να προωθήσει τη διαδικασία πολιτικής μετάβασης υπό την ηγεσία και την ιδιοκτησία των Σύρων με κατανόηση χωρίς αποκλεισμούς».
Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει, σημειώνεται στην ανακοίνωση «την περιεκτική και συμπεριληπτική πολιτική διαδικασία, η οποία αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Συρία».
Τέλος η Άγκυρα καλεί τη διεθνή κοινότητα «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο» να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στη σταθεροποίηση της Συρίας και, στο πλαίσιο αυτό, «είναι σημαντικό να αρθούν οι κυρώσεις χωρίς προϋποθέσεις και να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση» της χώρας.
-
22 Ιουνιου 2026, 07:20Πνίγηκε ο αδελφός του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη στα Χανιά - Η συγκινητική ανάρτηση -
22 Ιουνιου 2026, 10:54Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
22 Ιουνιου 2026, 07:00Ηράκλειο: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της δομής μεταναστών και η εγκατάσταση στο εργοστάσιο Σκουλούδη -
21 Ιουνιου 2026, 10:45Λένα Διβάνη: Η ζωή στην Ελλάδα είναι αβίωτη-Βιώνουμε την εποχή της έκπτωσης… (podcast) -
21 Ιουνιου 2026, 15:10Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει μετά τις 3 Αυγούστου για όσους δεν έχουν εκδώσει -
22 Ιουνιου 2026, 07:15Άγγελος Συρίγος: Για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία, πρέπει να αποτουρκοποιήσουμε την στρατηγική της εξωτερικής μας πολιτικής! (podcast)
