«Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις για το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας»
αγαπημένα σου στη Google
Με ερώτηση τους προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με τους Βουλευτές Γιώργο Μουλκιώτη και Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνουν ότι είναι αδικαιολόγητες οι καθυστερήσεις για το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» έχει γίνει η προκήρυξη του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που θα εκκινήσει τις διαδικασίες για τις 36.500 προσλήψεις ανέργων σε ΟΤΑ, υπουργεία, υπηρεσίες του δημοσίου και Μητροπόλεις, καθώς παραμένει «κολλημένη», εδώ και πολύ καιρό στο υπουργείο Εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα Πρόγραμμα το οποίο επρόκειτο να βγει στον αέρα από τον περασμένο Οκτώβριο, η πρώτη ΚΥΑ υπεγράφη στις 4 Μαρτίου (!) έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ από τις 9 Απριλίου, ενώ ακόμη και η νέα ΚΥΑ με τις αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 5 Ιουνίου!
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι χιλιάδες άνεργοι αναμένουν με αγωνία την εκκίνηση της διαδικασίας, η οποία σύμφωνα με το θετικό σενάριο ακόμα και αν η προκήρυξη αποσταλεί στο ΑΣΕΠ την επόμενη εβδομάδα ή την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου θα χρειαστούν, τουλάχιστον, 10 με 15 μέρες, προκειμένου να εγκριθεί και να αποσταλεί στον ΟΑΕΔ. Εν συνεχεία για την ανάρτηση των προσωρινών και στη συνέχεια των οριστικών πινάκων θα απαιτηθούν, επίσης, περίπου δύο εβδομάδες ή τρεις εβδομάδες, που πρακτικά σημαίνει ότι θα φτάσουμε στα μέσα Αυγούστου, μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία για την κατανομή των επιτυχόντων στους δήμους, η οποία τελικά θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Κι όλα αυτά, αν δεν υπερισχύσει το αρνητικό σενάριο του ανασχηματισμού, οπότε και αναπόφευκτα οι διαδικασίες θα «παγώσουν» εκ νέου, ιδίως αν «ανασχηματιστεί» και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου.
Δεδομένου ότι η σχετική προκήρυξη για άγνωστο λόγο δεν προωθείται από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να προχωρήσουν οι προσλήψεις.
Δεδομένου ότι το κείμενο της προκήρυξης δεν έχει σταλεί ακόμα στο ΑΣΕΠ, προκειμένου η Ανεξάρτητη Αρχή να την εγκρίνει και να ακολουθήσει η διαδικασία η διαγωνισμού.
Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, εδώ και καιρό δηλώνουν καθόλα έτοιμες για να υποδεχτούν και να εκδώσουν την προκήρυξη, ώστε να ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.
Δεδομένου ότι καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για τέχνασμα απόκρυψης της ανεργίας για το φθινόπωρο, όπου και αναμένεται η εκτίναξή της.
Δεδομένου ότι η κυβέρνηση παίζει με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που περιμένουν την συγκεκριμένη εργασία και τα χρήματα για να καλύψουν βασικές ανάγκες, από την στιγμή που το Πρόγραμμα αφορά κυρίως μακροχρόνια ανέργους.
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
1)Σε τι οφείλεται η καθυστέρηση της προκήρυξης;
2)Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και κατά πόσον είναι εφικτό να γίνουν οι προσλήψεις μέσα στο καλοκαίρι;
3)Θα πριμοδοτηθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών;».
-
21 Οκτωβριου 2026, 18:00Θρήνος για τον 22χρονο Βαγγέλη που έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο - Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο» -
21 Οκτωβριου 2026, 07:05Απονομή Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο: Τα διαχρονικά προβλήματα-Τι λένε στο Newshub.gr οι εκπρόσωποι δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων (Μέρος Β) -
20 Οκτωβριου 2026, 13:11Οροπέδιο Λασιθίου: Αρνήθηκαν να υποβάλλουν δηλώσεις στον ΕΛΓΑ και διεκδικούν οριζόντιες αποζημιώσεις μέσα από τεχνητή λύση! -
21 Οκτωβριου 2026, 14:32Κρήτη: 43 σχολεία υπό κατάληψη σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο – Η εικόνα ανά νομό -
21 Οκτωβριου 2026, 07:11Ημέρα απεργίας σήμερα στο Ηράκλειο: Στους δρόμους εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και υγειονομικοί -
21 Οκτωβριου 2026, 12:48Πορεία μαθητών και φοιτητών στο Ηράκλειο με σύνθημα «από την Ελλάδα ως τη Γαλλία» για καλύτερη Παιδεία (Βίντεο + Φωτο)
