Αν άντεχε 15 λεπτά να φθάσει στο μιτάτο θα ήταν ζωντανός ο 21χρονος Γιόχαν-Το πρωί η μεταφορά της σορού του από το Γκίγκιλο
αγαπημένα σου στη Google
Στη μεταφορά της σορού του άτυχου 21χρονου από τη Γερμανία που εντοπίστηκε τελικά νεκρός σήμερα το πρωί σε δύσβατη περιοχή του Γκίγκιλου, πάνω από το φαράγγι της Σαμαριάς, θα επικεντρωθούν αύριο Σάββατο το πρωί οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ.
Ο Γιόχαν Γουίλιαμς εντοπίστηκε νεκρός στον Γκίγκιλο, κοντά στο «Μιτάτο του Τζάτζιμου», μία περιοχή πολύ επικίνδυνη ακόμη και για έμπειρους αναβάτες.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας εθελοντών του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων που εντόπισε τη σορό του Γιόχαν, αν ο νεαρός άντεχε για 15 λεπτά ακόμα θα είχε σωθεί.
«Ένα τέταρτο ακόμα αν άντεχε θα είχε σωθεί. Θα έβρισκε το μιτάτο θα έμπαινε μέσα και θα ζούσε» είπε ο Θοδωρής Βιγλής στην ΕΡΤ.
Με εμπειρία στα κρητικά βουνά, η εξαμελής ομάδα ορειβατώβν ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης για τον εντοπισμό του 22χρονου που αγνοούνταν από τις 14 Φεβρουαρίου.
«Οργανώσαμε μια ομάδα έξι ατόμων, μίλησα προσωπικά με τις αδελφές του και αξιοποίησα τα στοιχεία τα οποία μου δώσανε.
Τη διαδρομή του, τις συνομιλίες, το συνδύασα χρονικά, υπολόγισα περίπου που μπορεί να είναι και με πολλές ελπίδες ξεκινήσαμε να τον βρούμε, αν ήταν στη διαδρομή, αν ακολουθούσε τη διαδρομή», ανέφερε ο κ. Βιγλής.
Οι εθελοντές διανυκτέρευσαν σε ένα μιτάτο και ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης τις έρευνες.
Το προηγούμενο βράδυ ο κ. Βιγλής είχε εντοπίσει ένα κόκκινο σημάδι με τα κιάλια του και η ομάδα ξεκίνησε τις έρευνες προς το σημείο, διαπιστώνοντας πως ήταν το σακίδιο του Γιόχαν.
Η ομάδα έφτασε στην περιοχή Ποράλια περίπου στα 1.600 μέτρα νοτιοανατολικά του Γκίγκιλου και εκεί εντοπίστηκε ανάμεσα σε πέτρες, η σορός του Γιόχαν.
«Δεν είμαι ιατροδικαστής, εκτιμώ, ότι τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του, έπαθε υποθερμία, ήταν έτσι και αλλιώς αντίξοες οι καιρικές συνθήκες και εκεί ξάπλωσε για να πεθάνει, αφέθηκε.
Το μήνυμα είναι ότι δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας, δυστυχώς αυτό το οποίο έκανε ισοδυναμούσε με αυτοκτονία.
Υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του και αυτές τον εγκατέλειψαν», είπε ο κ. Βιγλής.
Ηαδερφή του Γιόχαν δήλωσε πως η οικογένεα του είναι ανακουφισμένη που τουλάχιστον μπορεί να τον έχει πίσω. Η οικογένεια του θα ταξιδέψει το Σάββατο στα Χανιά για να παραλάβει τη σορό του 21χρονου.
Το πρωί η μεταφορά της σορού
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newshub.gr η διαδρομή για να φτάσουν οι άνδρες της ΕΜΑΚ ως το σημείο όπου βρίσκεται η σορός του νεαρού ορειβάτη είναι δύσκολη και επικίνδυνη γι αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν σε μιτάτο-καταφύγιο που υπάρχει εκεί κοντά και το πρωί του Σαββάτου με το πρώτο φως της ημέρας να προσεγγίσουν με ασφάλεια τη σορό του 21χρονου.
Μάλιστα ενδέχεται να χρειαστεί η μεταφορά του νεκρού άνδρα με ελικόπτερο, ωστόσο όλα θα κριθούν το Σάββατο όταν οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα προσεγγίσουν το σημείο.
Να σημειώσουμε πως από το Ηράκλειο έχει μεταβεί στην περιοχή ομάδα έξι ατόμων μελών της ΕΜΑΚ.
-
21 Αυγουστου 2026, 15:22Μεσαρά: Άγνωστοι έκλεψαν τα πρόβατα κτηνοτρόφου - Η κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη ζωοκλοπή (Βίντεο) -
21 Αυγουστου 2026, 11:40Αποχαιρετούν σήμερα στην Παλήνη τον 21χρονο Άγγελο που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Ρέθυμνο -
21 Αυγουστου 2026, 16:22«Έφυγε» από τη ζωή ο οινοποιός Τάκης Μηλιαράκης -
21 Αυγουστου 2026, 14:00Κρήτη: Εξαντλημένος γύπας προσγειώθηκε ανάμεσα στους λουόμενους (Βίντεο) -
21 Αυγουστου 2026, 07:00Μ. Λέκκας στο newshub.gr: Άνοδος της θερμοκρασίας, αλλά τα στοιχεία δεν δείχνουν καύσωνα – Ο καιρός στην Κρήτη -
20 Αυγουστου 2026, 21:03Στο «μάτι» του Ιράν η Σούδα - Θα έρθουν στην Κρήτη οι Patriot;
