Ανασχηματισμός στην Περιφέρεια Κρήτης - Αναδιάταξη ρόλων με αποφάσεις Αρναουτάκη
αγαπημένα σου στη Google
Σε ανασχηματισμό του διοικητικού του επιτελείου προχώρησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, διατηρώντας μεν τη συνοχή του σχήματος, αλλά προχωρώντας και σε στοχευμένες παρεμβάσεις.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του, η θητεία των Αντιπεριφερειαρχών και των Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο πραγματοποιούνται τρεις αλλαγές σε καίριες θέσεις.
Η Ελένη Μαράκη – Μπελαδάκη αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα άμισθης Αντιπεριφερειάρχη με αντικείμενο την Παιδεία και τη Δια Βίου Μάθηση, ρόλος που σηματοδοτεί αναβάθμιση της μέχρι σήμερα θέσης της ως Εντεταλμένης Συμβούλου.
Παράλληλα, ο Στέλιος Βοργιάς τοποθετείται στη θέση του έμμισθου Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, αναλαμβάνοντας έναν τομέα με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα.
Αλλαγή ρόλου καταγράφεται και για τον Γιώργο Ματαλλιωτάκη, ο οποίος αφήνει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα της συνεργασίας με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα και αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου.
Για όλα τα υπόλοιπα μέλη του εκτελεστικού σχήματος της Περιφέρειας Κρήτης, ο Περιφερειάρχης αποφάσισε τη συνέχιση της θητείας τους μέχρι το τέλος Ιουνίου, διασφαλίζοντας τη διοικητική συνέχεια.
-
16 Ιουνιου 2026, 09:30Τι βλέπει η Chevron στην Ελλάδα και «μαζεύει» οικόπεδα για έρευνες σε Κρήτη, Ιόνιο και Πελοπόννησο; -
15 Ιουνιου 2026, 23:05Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου: Εντυπωσιακή αύξηση της ΔΗΠΑΚ -
15 Ιουνιου 2026, 10:20Αναβρασμός στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων για τη δομή μεταναστών-Αντιδράσεις και εντός της ίδιας της Δημοτικής Αρχής-Επιστολή από τουριστικούς φορείς -
15 Ιουνιου 2026, 07:06Δύο νέοι χώροι υποψήφιοι για τη Δομή μεταναστών - Μια στο Ηράκλειο, μια στα Πεζά -
15 Ιουνιου 2026, 21:08«Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων»: Η αναφορά μετά τις προφυλακίσεις για το θάνατο του Δασκαλάκη -
15 Ιουνιου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας!
