ΑΝΙΜΑ: Οι γύπες πέφτουν και φέτος στην Κρήτη
αγαπημένα σου στη Google
Η ΑΝΙΜΑ, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής εφιστά την προσοχή για άλλη μια χρονιά, σε όλους τους πολίτες για την περίθαλψη των άγριων πτηνών.
Τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου και τις πρώτες του Αυγούστου περισσότερα από 20 νεαρά γυπάκια έχουν φτάσει στην ΑΝΙΜΑ από την Κρήτη και ένα από την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, σε όλη την Κρήτη πολίτες και τουρίστες συναντούν εξαντλημένα και αφυδατωμένα γυπάκια, καμιά φορά και μέσα στη θάλασσα.
Οι κατά περιοχές συνεργάτες του συλλόγου δίνουν πρώτες βοήθειες και τα προωθούν με τα βραδινά πλοία στην Αθήνα, στα γραφεία του συλλόγου. Τα περισσότερα πουλιά χρειάζονται οροθεραπεία και σε δύο από αυτά έχουν γίνει χειρουργικές ορθοπεδικές επεμβάσεις.
Στηρίξτε το έργο της ΑΝΙΜΑ με μια δωρεά, https://donate.wild-anima.gr/, ή επιλέγοντας ένα προϊόν από το e-shop μας, https://shop.wild-anima.gr/.
Κάθε προσφορά μετατρέπεται σε φροντίδα, περίθαλψη και μια δεύτερη ευκαιρία για την άγρια ζωή.
Διαβάστε επίσης: Εξαντλημένο όρνιο έπεσε σε αυλή στην Ιεράπετρα
-
23 Οκτωβριου 2026, 14:55Όλα έτοιμα για το 47ο Ράλλυ Κρήτης 2026- Το Σάββατο 24/10, η σούπερ ειδική διαδρομή στην καρδιά του Ηρακλείου -
23 Οκτωβριου 2026, 07:15Λευτέρης Κουσούλης: «Οι μεγάλες "διαδηλώσεις" στην Ελλάδα θα γίνουν στην κάλπη!…» (podcast) -
24 Οκτωβριου 2026, 07:06Ακατάλληλες συνθήκες σε νηπιαγωγεία του Ηρακλείου - Τι επισημαίνει η Άννα Στουμπίδη στο newshub.gr -
23 Οκτωβριου 2026, 07:06Μανόλης Αλεξανδράκης: Θετικά μηνύματα για την ελαιοπαραγωγή, αλλά με χαμηλή τιμή και πολλά ερωτηματικά -
23 Οκτωβριου 2026, 19:37Οι βροχές έφεραν πολλά και κυρίως τεράστια μανιτάρια σε περιοχές της Κρήτης -
24 Οκτωβριου 2026, 07:00Παρέμβαση για τις ελλείψεις στο Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου – Στο επίκεντρο οι συνθήκες διαβίωσης 77 περιθαλπόμενων
