Ανησυχία για τον πληθωρισμό και σχολικά είδη – Τι δηλώνει ο πρόεδρος της Εταιρείας Logistics Κρήτης
αγαπημένα σου στη Google
Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Εταιρείας Logistics Κρήτης, κ. Νεκτάριος Κανακαράκης, μιλώντας στο newshub.gr, επισημαίνοντας ότι η οικονομική συγκυρία παραμένει δύσκολη και οι πολίτες δοκιμάζονται καθημερινά.
Όπως τόνισε, τους τελευταίους τρεις μήνες ο πληθωρισμός ακολουθεί ανοδική πορεία, με το πλέον ανησυχητικό στοιχείο να είναι ο λεγόμενος «δομικός πληθωρισμός».
Πρόκειται για τον δείκτη που αποτυπώνει τις αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες εξαιρουμένων των καυσίμων και των τροφίμων. To ανησυχητικό είναι η συνεχής άνοδός του, σύμφωνα με τον κ. Κανακαράκη, η οποία δείχνει ότι η κατάσταση δύσκολα θα αποκλιμακωθεί στο άμεσο μέλλον.
Σχολικά είδη
Ένα ακόμη ζήτημα που «καίει» πολλά νοικοκυριά αυτές τις μέρες είναι τα σχολικά είδη, με την έναρξη της σχολική σεζόν, όπου κι εκεί βλέπουμε αύξηση σε βασικά προϊόντα με τα οποία εξοπλίζονται κάθε χρόνο οι μαθητές
Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα μηχανικό μολύβι που πέρυσι κόστιζε 4,99 ευρώ, φέτος πωλείται 5,99 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12%. Στα σπιράλ τετράδια η τιμή ανέβηκε από 1,39 σε 1,49 ευρώ (+7%), ενώ οι μαρκαδόροι από 19,30 ευρώ έφτασαν τα 21,90 ευρώ (+13%). Ακόμα και το διορθωτικό υγρό κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο 22%, από 1,79 στα 2,19 ευρώ.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, έχει τεθεί σε λειτουργία και το «καλάθι του μαθητή», το οποίο θα παραμείνει σε εφαρμογή μέχρι την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου.
Ο πρόεδρος της Εταιρείας Logistics Κρήτης προειδοποίησε, τέλος, ότι νέες ανατιμήσεις αναμένονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων μέσα στον Σεπτέμβριο, με τις αυξήσεις να διαμορφώνονται ανάλογα με την πορεία των τιμών σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 4η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης με τον υψηλότερο πληθωρισμό.
-
31 Ιουλιου 2026, 10:40Προϊσταμένη ΟΦΥΠΕΚΑ: Δεν κάηκε το Φοινικόδασος Πρέβελη αλλά εκτάσεις περιμετρικά του -
31 Ιουλιου 2026, 00:54Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στα πύρινα μέτωπα - Υπόνοιες για εμπρησμό -Μικροεστίες στο φοινικόδασος Πρέβελη -
30 Ιουλιου 2026, 23:41Τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Μοιράζει 2 εκατομμύρια την Κυριακή -
30 Ιουλιου 2026, 20:04Φοινικόδασος Πρέβελη: 16 χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά, η τραγωδία επαναλαμβάνεται -
30 Ιουλιου 2026, 21:39Ανυπολόγιστη η καταστροφή και υπόνοιες για εμπρησμό στο Ρέθυμνο-Μικροεστίες στο φοινικόδασος Πρέβελη (Φωτο + Βίντεο) -
01 Αυγουστου 2026, 09:20Φονική φωτιά στο Ρέθυμνο: Κακουργηματική δίωξη στον υπεύθυνο λειτουργίας δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ που απολογείται σήμερα
