Ανοιξιάτικος χιονιάς στην Κρήτη με καλοδεχούμενες ισχυρές βροχοπτώσεις που ενισχύουν το δυναμικό των φραγμάτων
αγαπημένα σου στη Google
Την παροιμία "Μάρτης Γδάρτης..." επιβεβαιώνει τα τελευταία 24ώρα ο πρώτος μήνας της Άνοιξης καθώς τα ορεινά της Κρήτης ντύθηκαν στα λευκά ενώ οι βροχές πέφτουν ασταμάτητα σχεδόν σε όλο το νησί.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις οδηγούν μεγάλες ποσότητες νερού στα φράγματα, γεγονός που ανακουφίζει και μειώνει κάπως τους προβληματισμούς για την επάρκεια νερού τους επόμενους μήνες.
Οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, κάτω από δέκα βαθμούς Κελσίου σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, και το σκηνικό μοιάζει χειμωνιάτικο.
Βέβαια οι καιρικές συνθήκες κάθε άλλο παρά ενοχλούν τους Κρητικούς που μιλούν για ένα θαύμα απρόσμενο και καλοδεχούμενο μια και πραγματικό χειμώνα φέτος δεν έζησαν με ότι αυτό συνεπάγεται σε ανάγκες για νερό τόσο για τους ίδιους όσο και για τις καλλιέργειες.

Βέβαια οι διαρκείς και με ένταση βροχές φέρνουν και προβλήματα, όπως η κατολίσθηση στο δρόμο στη Μέσα Καμάρα της Άνω Βιάννου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
-
04 Σεπτεμβριου 2026, 09:10Θλίψη για τον 71χρονο σέρφερ που βρέθηκε νεκρός σε παραλία των Γουβών -
04 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Ο Αντ. Παπαδάκης για τον ιό Δυτικού Νείλου στην Κρήτη: Πώς μεταδίδεται και πότε προκαλεί ανησυχία! (podcast) -
03 Σεπτεμβριου 2026, 10:41Θλίψη για το χαμό του Γεώργιου Μαγκουσάκη -
04 Σεπτεμβριου 2026, 08:50Στα μαύρα οι Αγιές Παρασκιές και ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων για το θάνατο του Γιώργου Πολυζωάκη -
04 Σεπτεμβριου 2026, 13:07Ηράκλειο: Οι βουλευτές που χόρεψαν και τραγούδησαν στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ - Λύρες, σόου με drones και μια... τούρτα (Φωτο) -
03 Σεπτεμβριου 2026, 11:22Μιχάλης Μαντάλας: Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη σχέση με το Ισραήλ και τι πρέπει να προσέχει! (podcast)
