Ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30χλμ/ώρα στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Ηρακλείου - Πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή
αγαπημένα σου στη Google
Ομόφωνα δεκτή από τη Δημοτική Επιτροπή έγινε η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για την ευρεία εφαρμογή του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας των 30χλμ/ώρα στις κατοικημένες περιοχές, κατά τη συνεδρίαση του Σώματος στις 23/12.
Η ευρεία εφαρμογή του νέου άρθρου 24 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εντάσσεται στη στρατηγική της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και θα ξεκινήσει αμέσως μετά την έγκριση του στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το νέο μέτρο αφορά όλη την αστική περιοχή της πόλης. Επίσης θα εφαρμοστεί σε όλους τους οικισμούς-χωριά του Δήμου Ηρακλείου από τη στιγμή εισόδου έως και την έξοδο από αυτούς εκτός αν υπάρχει σήμανση που ορίζει μικρότερο όριο ταχύτητας των 30χλμ/ώρα όπου πάντοτε ισχύει το μικρότερο προβλεπόμενο όριο ταχύτητας.
Η ευρεία εφαρμογή του ορίου ταχύτητας των 30χλμ/ώρα προβλέπει συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα, εξαιρούνται οι μονόδρομοι στους οποίους υπάρχουν δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, οδοί διπλής κατεύθυνσης με τουλάχιστον δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις και οδοί διπλής κατεύθυνσης με διαχωριστική νησίδα εφόσον δεν υπάρχει ήδη διαφορετική σήμανση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που εφάρμοσε το όριο ταχύτητας των 30χλμ/ώρα σε όλη την Παλιά Πόλη και έχει εφαρμόσει το μέτρο των 30 χιλιομέτρων ήδη σε περισσότερες από 8 περιοχές στις οποίες βρίσκονται σχολικές μονάδες.
Για την ενημέρωση οδηγών και πεζών η Αντιδημαρχία Τεχνικών Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας πρόκειται να προχωρήσει στην αφαίρεση των παλαιότερων σημάνσεων και στην τοποθέτηση νέων στο οδικό δίκτυο.
-
26 Ιουλιου 2026, 11:27Συντάξεις Αυγούστου 2026: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι -
26 Ιουλιου 2026, 15:10Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Ελαφιού» -
25 Ιουλιου 2026, 22:19Επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Καταγγέλλουν νέο εμπαιγμό και ζητούν άμεσες προσλήψεις των αδιόριστων -
27 Ιουλιου 2026, 07:06Ελαιοκαλλιέργεια Κρήτης: Ο…ρυγχίτης πρόλαβε το δάκο – Τεράστιες καταστροφές στα λιόφυτα που δεν ήταν φορτωμένα! -
26 Ιουλιου 2026, 08:20Χανιά: Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος στις Βρύσες - Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα -
25 Ιουλιου 2026, 21:03Καιρός στην Κρήτη: Υποχωρεί το φθινοπωρινό σκηνικό αλλά επιμένουν οι βοριάδες - Έως 33°C η θερμοκρασία
