Αντώνης Περισυνάκης: Ο Δ. Ηρακλείου προγραμματίζει αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών (Βιντεο)
αγαπημένα σου στη Google
Ο Δήμος Ηρακλείου προγραμματίζει αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών.
Μια σειρά από αυξήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αντώνη Περισυνάκη θεωρούνται πλέον αυτονόητες και θα κλιμακώνονται σύμφωνα πάντα με τα εισοδηματικά κριτήρια κάθε οικογένειας. Με βάση τον προγραμματισμό αυτό και το σχέδιο από την πλευρά του Δήμου οι αυξήσεις αυτές θα κυμαίνονται από 10-20%. Ενας προγραμματισμός βέβαια που θα πρέπει να περάσει πρώτα μέσα από την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου. Κάτι που αναμενεται να γίνει το επόμενο διάστημα.
Οπως επισημαίνει ο κ. Περισυνάκης, η απόφαση αυτή ελήφθη ως αναγκαία, ειδικά από τη στιγμή που από τη μια το κόστος για την αγορά των τροφίμων και των πρώτων υλών έχει αυξηθεί και από την άλλη δεν έχει γίνει καμία αναπροσαρμογή στην κοστολόγηση αυτής της παροχής, εδώ και μια δεκαετία.
Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει ο κ. Περισυνάκης μετά την κατάργηση της ΔΟΠΑΦΜΑΗ, ο Δήμος επανεξετάζει όλη τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, προς όφελος των δημοτών.
Τα voucher
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η προώθηση της υποχρεωτικότητας των voucher για την είσοδο των παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Μια διαδικασία που αφορά τις κατηγορίες των οικογενειών, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν σε αυτο το επιδοτούμενο πρόγραμμα. Η διαδικασία αυτή, συμφωνα με τον κ. Περισυνάκη είναι επωφελής τόσο για τους ίδιους τους γονείς, όσο και για το Δήμο, ο οποίος με αυτον τον τρόπο θα καρπώνεται ένα ποσό ικανοποιητικό. Για αυτό και καλεί τους γονείς που μπορούν να ενταχθούν, με βάση τα κριτήρια που πληρούν, σε αυτή την επιδοτουμενη διαδικασία να το «κυνηγήσουν» διεκδικώντας τα voucher για την ένταξη των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς.
Οπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Περισυνάκης: «οι αυξήσεις δεν θα αφορούν μεγάλο αριθμό πολιτών, τη στιγμή που στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να κατευθύνει τους δημότες στη διεκδίκηση ενός voucher»
-
27 Οκτωβριου 2026, 15:10Σε αναμονή για νέα παράταση στο ΟΣΔΕ αλλά και για προκαταβολή βασικής ενίσχυσης -
27 Οκτωβριου 2026, 12:10Στα σκαριά οι επιδοτήσεις για αντλίες θερμότητας και ηλιακούς θερμοσίφωνες -
28 Οκτωβριου 2026, 11:50ΟΦΗ: Στη Λάρισα για το Κύπελλο Ελλάδας – Στις 19:30 η αναμέτρηση με την ΑΕΛ, ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα -
27 Οκτωβριου 2026, 08:48Εφορία: Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις – Τι αλλάζει: Ποια είναι τα οφέλη για τους οφειλέτες -
28 Οκτωβριου 2026, 12:10Ηράκλειο: Παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης-Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις τιμής (φωτο + βιντεο) -
27 Οκτωβριου 2026, 15:40Στη σκιά των σοβαρών προβλημάτων στο τούνελ του Σεληναρίου έρχεται Κρήτη ο Χρ. Δήμας-Παραδίδει σε κυκλοφορία τα πρώτα 10 χιλ του ΒΟΑΚ
