Απεργιακή κινητοποίηση στο Ρέθυμνο για την εργατική Πρωτομαγιά
αγαπημένα σου στη Google
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, αποφάσισε την συμμετοχή του στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία που κύρηξε η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά, την Πέμπτη 1 Μαιου 2025, προκειμένου η εργατική τάξη να αποδώσει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της.
Η ανακοίνωση :
“Σήμερα εν μέσω δυσμενών διεθνών συνθηκών, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος του Συνδικαλιστικού Κινήματος στην υπεράσπιση των συμφερόντων της Εργατικής Τάξης.
Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, στην κατάργηση του 8ωρου και σε κάθε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Ζητούμε την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και την προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της ακρίβειας.
Απαιτούμε προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας.
Καλούμε τα Σωματεία μας με τις ενέργειες, τις παρεμβάσεις και τη συμμετοχή τους, να στείλουν ηχηρό μήνυμα την Ημέρα της Πρωτομαγιάς, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται.
H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου θα προχωρήσει σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, την Πέμπτη 1 Μαΐου 2025 στις 11 το πρωί, με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ στην Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς και έπειτα στο μνημείο του ΗΛΙΑ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ (ΛΟΥΗ ΤΙΚΑ) στην Μαρίνα Ρεθύμνου”.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
