Από τα 20άρια περνάμε σε βροχές και ισχυρούς νοτιάδες σε δύο κύματα-Πως θα επηρρεαστεί η Κρήτη
Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες στη χώρας, καθώς δύο χαμηλά βαρομετρικά θα φέρουν βροχές και ισχυρούς νοτιάδες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Η πρώτη χρονικά κακοκαιρία θα ξεκινήσει την Κυριακή, θα κρατήσει και τη Δευτέρα και περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη, τη νότια Πελοπόννησο, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα
Είναι πιθανό τα ξημερώματα της Δευτέρας να υπάρξει καταιγίδα στην Αττική, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.
Σε ανάρτησή του στο X/Twitter ο διευθυντης της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς προβλέπει πως «διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα , καθώς θα πνέουν νοτιάδες εντάσεως 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Δύο συστήματα θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες. Τ
ο πρώτο από το απόγευμα της Κυριακής και τη Δευτέρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν έντονες στα ΝΑ . Το δεύτερο σύστημα θα μας επηρεάσει από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος Πέμπτη και Παρασκευή».
Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Δύο βαρομετρικά χαμηλά προερχόμενα ,το ένα από τη Λιβύη (Κυριακή -Δευτέρα 25-26/2 ) και το άλλο από την Ιταλία (Πέμπτη-Σάββατο 29/2-2/3) θα δώσουν πολλές βροχές το επόμενο διάστημα στη χώρα μας και πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά μας.
Ωστόσο επειδή τα συστήματα αυτά "βροχοχαμηλά" θα συνοδεύονται κυρίως από νοτιάδες θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα (δεν θα φέρουν κρύα) και θα κουβαλήσουν και Σαχαριανή σκόνη.
Για την πρώση επιδείνωση Κυριακή-Δευτέρα τα βασικά χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:
- οι ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα ,την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη ( Κυριακή) ,τη νότια Πελοπόννησο το ανατολικό Αιγαίο ,τις Κυκλάδες, την Κρήτη ,και τα Δωδεκάνησα (Δευτέρα).
-Στην Αττική περιμένουμε ένα γρήγορο πέρασμα καταιγίδας τη Δευτέρα τα ξημέρώματα.
-Οι θυελλώδεις νοτιάδες 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο την Κυριακή, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων.
Για τη δεύτερη επιδείνωση Πέμπτη -Σάββατο θα αναφερθούμε εκτενέστερα τις επόμενες ημέρες ,ωστόσο εκτός από τους θυελλώδεις νοτιάδες ,μέγαλα υψη βροχής φαίνεται να δέχονται πάλι τα δυτικά,η Πελοπόννησος και η Κρήτη .
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-02-2024
Αυξημένες νεφώσεις στο Ιόνιο, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Μέχρι τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νοτιοδυτικά.
Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7, πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-02-2024
Αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νοτιοανατολικά. Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά σε μεγάλα υψόμετρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και στα βόρεια από ανατολικές και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-02-2024
Στα ανατολικά και τα νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά, κυρίως τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις και στα ανατολικά από ανατολικές 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-02-2024
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
-
16 Μαΐου 2026, 07:15Χρίστος Λεωνιδόπουλος: Η πυρηνική ενέργεια πρέπει να μπει στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας! (podcast) -
17 Μαΐου 2026, 13:26Τιμία Κάρα Αγίου Αποστόλου Τίτου: Με λαμπρότητα και κατάνυξη το Ηράκλειο γιορτάζει απόψε την 60η επέτειο επανακομιδής -
17 Μαΐου 2026, 07:06Δημήτρης Ψαρράς: Μετατρέπει ένα «νεκρό τοπίο» στα Αγριανά σε γη υψηλής παραγωγικότητας -
16 Μαΐου 2026, 07:06Σε οριακό σημείο οι αγροτικές πληρωμές - Στον "αέρα" πάνω από 3,2 δισ. ευρώ ελέω... ΟΠΕΚΕΠΕ και Ευρώπης -
17 Μαΐου 2026, 07:00Ηράκλειο: Γιατί η παραλιακή δεν έχει ανακατασκευαστεί ενώ έχει «δώσει» τόσα θανατηφόρα τροχαία (Βίντεο) -
16 Μαΐου 2026, 21:14Άρης Κοζής: Μεγάλη προσοχή τώρα στον πυρηνοτρήτη της ελιάς και στη χολέρα και τον περονόσπορο του αμπελιού
