Αυξημένες μεταναστευτικές ροές και τον Σεπτέμβριο – Η Κρήτη στο επίκεντρο των επιχειρήσεων του Λιμενικού
Αυξημένες μεταναστευτικές ροές καταγράφηκαν τον μήνα Σεπτέμβριο, με την Κρήτη να βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σημειώθηκαν 70 περιστατικά παράτυπης εισόδου και 10 περιστατικά παράτυπης εξόδου, με την πλειοψηφία τους να αφορά στις ακτές του νησιού.
Συνολικά, οι λιμενικές αρχές προχώρησαν σε 2.720 συλλήψεις παράτυπων αλλοδαπών και 68 συλλήψεις διακινητών σε επιχειρήσεις διάσωσης και ελέγχου.
Παράλληλα, κατασχέθηκαν 15 σκάφη που χρησιμοποιήθηκαν για μεταφορά μεταναστών, ενώ καταγράφηκε και μία κατάσχεση οχήματος και ένα περιστατικό με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο σε απόπειρα παράτυπης εξόδου από τη χώρα.

Οι επιχειρήσεις του Λιμενικού συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς οι ροές προς τα νότια θαλάσσια σύνορα της χώρας παραμένουν αυξημένες. Οι αρχές επισημαίνουν ότι προτεραιότητα παραμένει η προστασία των συνόρων και, πάνω απ’ όλα, η διάσωση ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα.
-
18 Μαΐου 2026, 11:12Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
18 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Εκτεθειμένες οι περιουσίες των Ρεθυμνιωτών ελέω...Κτηματολογίου - Στα «κάγκελα» όλοι οι Δήμοι -
17 Μαΐου 2026, 20:30Ηράκλειο: Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός της 60ής επετείου της Επανακομιδής της Τίμιας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου -
17 Μαΐου 2026, 21:38Ελευσίνα: Δύο σοβαρά τραυματίες μετά από τροχαίο -
18 Μαΐου 2026, 12:00Ο Νίκος Χαρδαλιάς ετοιμάζεται να βρει την «Ιθάκη» του - Συζητήσεις για να στρατευθεί με τον Αλέξη Τσίπρα -
18 Μαΐου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Ενώ απειλούνται κυριαρχικά μας δικαιώματα, εμείς κινούμαστε μεταξύ Καραγκιόζη και Χατζηαβάτη!… (podcast)
