Χαιρετίζει η ΠΕΔ Κρήτης και ο Πρόεδρος της, τις εξελίξεις για το νέο ΒΟΑΚ
Χαιρετίζει με δήλωση του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών ότι κατατέθηκε για έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Νέου Οδικού Άξονα Κρήτης.
Η δήλωση:
«Χαιρετίζουμε ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών ότι κατατέθηκε για έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΜΠΕ) του Νέου Οδικού Άξονα Κρήτης, για το τμήμα Χανιά - Ηράκλειο.
Ο Νέος Αυτοκινητόδρομος, είναι αναγκαίος για το νησί μας, τόσο για την ασφάλεια των μετακινήσεων, όσο και για την ποιότητα του μεταφορικού έργου.
Παράλληλα, είναι ένα μεγάλο έργο που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της Κρήτης. Πάντα είχαμε θέσει στις προτεραιότητές μας την υλοποίηση του και θεωρούμε ως ΠΕΔ θετική τη σημερινή εξέλιξη.
Τονίζουμε ότι, δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε, να παρεμβαίνουμε δυναμικά και να συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο, ούτως ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του έργου από τη Σητεία μέχρι το Καστέλλι Κισάμου, προς όφελος της Κρήτης, των Κρητικών και των επισκεπτών του νησιού μας.»
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Έριξαν μπογιές στο ιδιωτικό ΚΕΠ, ο ιδιοκτήτης του οποίου εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων (Φωτο) -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων
