Χανιά: Eναέρια εφαρμογή προνυμφοκτονίας με τη χρήση drone στον Κλαδισό ποταμό
αγαπημένα σου στη Google
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ενημερώνει ότι σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. διενεργήθηκε εναέρια εφαρμογή προνυμφοκτονίας με τη χρήση Συστήματος μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (drone) στον Κλαδισό ποταμό στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, από την ανάδοχο εταιρεία και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή.
Λόγω της αυξημένης βλάστησης και της αδυναμίας πρόσβασης με επίγεια μέσα, κύριος στόχος της εφαρμογής είναι η στοχευμένη καταπολέμηση των προνυμφών με οικολογικό φυσικό εντομοκτόνο (Βάκιλλο Bti) – εξαιτίας της προστατευόμενης περιοχής – για καλύτερο αποτέλεσμα και με μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα για το περιβάλλον.
Ο κ. Καλογερής δήλωσε ότι έχει υπογραφεί σύμβαση με την Περιφέρεια Κρήτης και την ανάδοχο εταιρεία για τριετή εφαρμογή του προγράμματος αυτού ύψους 1,8 εκ. €, με στόχο την αποτελεσματική καταπολέμηση κουνουπιών με την χαμηλότερη περιβαλλοντική επίδραση.
-
04 Αυγουστου 2026, 15:54Ηράκλειο: Φορτηγάκι εταιρείας άρπαξε φωτιά στο ΒΟΑΚ - Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (Φωτο) -
04 Αυγουστου 2026, 21:19Πένθος στη νομική κοινότητα για τον κορυφαίο δικαστή που συνδέθηκε άρρηκτα με την Κρήτη -
03 Αυγουστου 2026, 21:30Θλίψη για τον θάνατο της Ελένης Νησωτάκη-Χνάρη – Έφυγε σε ηλικία 43 χρονών -
04 Αυγουστου 2026, 22:44Τροχαίο δυστύχημα στο Πόρτο Ράφτη: Ένας νεκρός μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων -
04 Αυγουστου 2026, 13:00Ηράκλειο: Οι κάτοικοι των Αθανάτων θα κλείνουν από σήμερα και κάθε απόγευμα το δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τη Δομή -
03 Αυγουστου 2026, 17:16Μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών
