Χανιά: Έρχονται νέες συλλήψεις για την υπόθεση εκβιασμών-Ελέγχεται ο ρόλος πάνω από 10 προσώπων στο χώρο της Αστυνομίας
αγαπημένα σου στη Google
Νέα «πρόσωπα» που διατελούν σε θέσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης εντάσσονται στο «κάδρο» της υπόθεσης εκβιασμών στα Χανιά, στην οποία εμπλέκονται αστυνομικοί και στρατιωτικοί, με τις Αρχές να ετοιμάζουν νέες συλλήψεις.
Μετά και την προφυλάκιση των δύο αδερφών, τουλάχιστον πέντε συνομιλητές τους έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνολικά ελέγχεται ο ρόλος για περισσότερα από 10 άτομα που απασχολούνται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Κρήτη, για ενδεχόμενες επαφές με μέλη του κυκλώματος, ενώ διεξάγεται και ξεχωριστή εσωτερική έρευνα για το μέγεθος των πιθανών διαρροών πληροφοριών.
Δυσμενής μετάθεση για όσους συνομιλούσαν με τους εμπλεκόμενους
Την ίδια ώρα, όσοι αστυνομικοί καταγράφηκαν να συνομιλούν με εμπλεκόμενους στην υπόθεση και συμπεριλαμβάνονται στις επισυνδέσεις που έχουν ενταχθεί στη δικογραφία, έχουν αρχίσει να μετακινούνται από τις θέσεις τους.
Ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., μετατάχθηκε σε αστυνομικό τμήμα της ενδοχώρας των Χανίων, καθώς φέρεται να συνομιλούσε με ένα από τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται και στις δύο δικογραφίες.
Παράλληλα, τουλάχιστον ακόμη τρεις αστυνομικοί, κατώτερης βαθμίδας, που καταγράφονται να συνομιλούν με εμπλεκόμενους, έχουν μετακινηθεί από τα τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, όπου υπηρετούσαν. Για αυτούς, αναμένεται να διαταχθεί ξεχωριστή προκαταρκτική έρευνα και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους, για διαφορετικά παραπτώματα, αλλά και για παράβαση καθήκοντος.
Αξίζει να σημειωθεί, δε, στις συνομιλίες εμπλέκεται και ένας έγκλειστος αξιωματικός της αστυνομίας, για τον οποίο φέρεται να καταγράφεται στη δικογραφία η απόπειρα μελών της οργάνωσης να «στήσουν» έδρα στην εκδίκαση της υπόθεσής του, με ευνοϊκό για τον ίδιο αποτέλεσμα.
Την Παρασκευή η απολογία του Επισκόπου πρώην ηγουμένου
Ειδικό βάρος στην έρευνα, έχει δοθεί στον εκβιασμό του Επισκόπου, ο οποίος επέτρεψε την πώληση των 175 στρεμμάτων της Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων, σε ισραηλινό fund έναντι 1,5 εκατ. ευρώ.
Τα χρήματα κατέληξαν στον αρχηγό της μαφίας, ο οποίος εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης μέσω χρησικτησίας, χωρίς η Μονή να διεκδικήσει ούτε ένα ευρώ.
Όπως δήλωσε χθες ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος των κατηγορουμένων, “αυτό που περιμένουμε, είναι, την Παρασκευή που θα απολογηθεί ο άλλος κατηγορούμενος, ο Επίσκοπος Δορυλαίου, για να δούμε αν υπάρχει εκβίαση ή όχι.
Η δεύτερη συνήγορος υπεράσπισης, Παπαδάκη Μαρία, θέλησε να τονίσει ότι: “Σε όλα τα δημοσιεύματα αποκαλούμαστε ως οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης. Για την πρώτη δικογραφία τα δύο αδέρφια αφέθηκαν ελεύθεροι με μοναδικό όρο την απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα. Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη και πάλι θα αποδειχθεί ότι ο εντολέας μας, δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο”. Σήμερα η κατηγορία είναι η απόπειρα εκβίασης για μία απάτη.
Η υπόθεση προκύπτει από μια έτερη συνομιλία. Δεν υπάρχουν ροζ βίντεο, ούτε φωτογραφίες, υποστήριξαν οι συνήγοροι.
-
27 Οκτωβριου 2026, 15:10Σε αναμονή για νέα παράταση στο ΟΣΔΕ αλλά και για προκαταβολή βασικής ενίσχυσης -
26 Οκτωβριου 2026, 09:40Συντάξεις Νοεμβρίου: Από σήμερα ξεκινά η καταβολή τους-Πότε θα δοθούν τα 400 ευρώ -
26 Οκτωβριου 2026, 14:18Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Τα νεότερα για την υγεία του -
27 Οκτωβριου 2026, 12:10Στα σκαριά οι επιδοτήσεις για αντλίες θερμότητας και ηλιακούς θερμοσίφωνες -
26 Οκτωβριου 2026, 07:00Αρνί, κατσίκι και μοσχάρι έχουν βγάλει «φτερά» - Τι συμβαίνει στην Κρήτη με τις τιμές στο κρέας -
26 Οκτωβριου 2026, 11:20Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας!
