Χερσόνησος: Από την αρχή της σχολικής χρονιάς χωρίς σχολικούς τροχονόμους-Κινδύνευσε 8χρονος

Ένα παιδάκι 8 ετών κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά από διερχόμενο όχημα, τις προηγούμενες ημέρες, στην τουριστική Χερσόνησο απ' όπου εδώ κι ένα χρόνο απουσιάζουν οι σχολικοί τροχονόμοι.
Όπως ενημερώθηκε το Newshub.gr το παιδί, μαθητής του δημοτικού σχολείου περνούσε τον κεντρικό δρόμο με τον αδελφό του 12 ετών κι ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα σταμάτησαν τα επόμενα δεν έκοψαν ταχύτητα με αποτέλεσμα ένα εξ αυτών να χτυπήσει ελαφρά τον 8χρονο, χωρίς ευτυχώς να του προκαλέσει τραυματισμό.
Ο πατέρας του παιδιού αγανακτισμένος ανέφερε πως έχει να δει στα σχολεία της περιοχής εδώ και δυο χρόνια σχολικό τροχονόμο με αποτέλεσμα από καθαρή τύχη να μην έχουμε θρηνήσει θύματα μεταξύ των μαθητών είτε από ΙΧ που κινούνται με αμείωτο ρυθμό στον ένα και μοναδικό κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου και στους παρακείμενους δρόμους αλλά και από τα απορριμματοφόρα που επίσης βρίσκονται σε μικρές αποστάσεις.
Το Newshub.gr απευθύνθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Ζαχαριουδάκη ο οποίος επιβεβαίωσε πως τη σχολική χρονιά που διανύουμε μέσα στη Χερσόνησο δεν τοποθετήθηκαν σχολικοί τροχονόμοι γιατί στο διαγωνισμό που έγινε δεν εκδήλωσε κανείς ενδιαφέρον για τη θέση.
Όταν διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε κανείς που να θέλει να εργαστεί ως σχολικός τροχονόμος έγιναν, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριουδάκη, επαφές με το Σύλλογο Γονέων και με την εκπαιδευτική κοινότητα οι οποίες επίσης δεν έφεραν αποτέλεσμα.
Έτσι η Χερσόνησος έμεινε χωρίς σχολικό τροχονόμο ενώ καλύφθηκαν οι αντίστοιχες θέσεις στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα, όπου εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι.
Ωστόσο όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος σχολικός τροχονόμος στη Χερσόνησο προβλέπεται ένας και μόνο για τους δρόμους πέριξ του δημοτικού σχολείου κι όχι για τον κεντρικό δρόμο που έχει μεγάλη κυκλοφορία.
Αυτό φαίνεται να είναι ένα μεγάλο ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να σκύψει με προσοχή η Δημοτική Αρχή αναζητώντας λύση, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, που δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί πως παραμένει αδιάφορη σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως είναι η ασφάλεια των μικρών μαθητών
-
25 Ιουνιου 2022, 10:21Ηράκλειο: Θλίψη για το χαμό της αγαπητής γιατρού...
-
25 Ιουνιου 2022, 19:49ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώνει από Δευτέρα υπόλοιπα βασικής, πράσινη, απόθεμα, συνδεδεμένες, εξισωτική
-
25 Ιουνιου 2022, 18:05Η Corendon ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων στο Ηράκλειο
-
25 Ιουνιου 2022, 13:21Oι αιτήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης, η πληρωμή που έγινε και η επιστροφή του ΕΦΚ
-
26 Ιουνιου 2022, 13:46Τους έπιασαν με… 120 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2 μέτρων
-
26 Ιουνιου 2022, 13:21Κρήτη: Τραγικό τέλος για τον αγνοούμενο Γάλλο τουρίστα