ΔΕΥΑ Ηρακλείου: Προχωρούν σε αποκλεισμό οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο - ταφόπλακα
αγαπημένα σου στη Google
Για ταφόπλακα κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που αφορά τις ΔΕΥΑ. Για αυτό το λόγο προχωρούν σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑ Ηρακλείου στην Φοινικιά αυριο Πέμπτη.
Ενώ σημερα παραχωρούν συνέντευξη Τύπου εκτάκτως στις 12 μμ, με στόχο να αιτιολογησουν τη νέα τους κινητοποίηση για ένα νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση, αλλά χωρίς ελπίδες οτι δε θα οδηγήσει σε συγχώνευση των Οργανισμων διαχέιρισης του νερού και σε ιδιωτικοποίηση του υπέρτατου αγαθού του νερού..
O Aνδρουλακης
Υπενθυμίζεται οτι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε χθες στο γραφείο του στη Βουλή με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συζήτησε ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης.
Ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε συγκεκριμένα με τον πρόεδρο του Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον πρόεδρο της Ένωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης -Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) και Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη, τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο, τον πρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α. Βόλβης Χρήστο Γκολιδάκη, τον πρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής Παρθένιο Τζενετίδη και τον αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Φαιστού Μανώλη Ορφανουδάκη.
«Ο τρόπος που δημιουργούνται οιΦορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτωνδημιουργεί πολύ μεγάλα ζητήματα. Δυστυχώς, η χώρα μας βρίσκεται πολύ πίσω σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του, ενω επισήμανε την απουσία διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα να παραμένουν ασαφή πολλά ζητήματα, όπως είναι η τιμολογιακή πολιτική, τα θέματα διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, αλλά και το τι θα γίνει με τους εργαζομένους.
«Και σε αυτό το θέμα, η κυβέρνηση δείχνει πολύ μεγάλη αλαζονεία. Αντί να συζητήσει και να συνδιαμορφώσει με εσάς που βιώνετε το πρόβλημα και είστε δέκτες των αρρυθμιών, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παίρνει αποφάσεις και τις ανακοινώνει ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης» τόνισε για το μέιζον ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Σχετικά με τη συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι και σε αυτή την περίπτωση «η κυβέρνηση επιλέγει έναν εκβιαστικό δρόμο και όχι αυτόν του διαλόγου με την αυτοδιοίκηση. «Εμείς έχουμε μια άλλη αντίληψη, δίνουμε προτεραιότητα στα ενεργειακά ζητήματα και τη διαχείριση υδάτων» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και συμπλήρωσε: «Περνούν πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές ευκαιρίες και η χώρα λόγω έλλειψης σχεδίου και στρατηγικής τις χάνει».
Διαβάστε επισης:
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο)
