Δήμος Γόρτυνας: Ξεκίνησαν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών
αγαπημένα σου στη Google
Ο Δήμος Γόρτυνας ενημερώνει τους δημότες του ότι, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις της φορολογικής και δημοσιονομικής νομοθεσίας, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν ταμειακώς βεβαιωθεί.
"Η λήψη των συγκεκριμένων μέτρων είσπραξης επιβάλλεται υποχρεωτικά από την κείμενη νομοθεσία και οι υπηρεσίες του Δήμου Γόρτυνας δεν έχουν καμία δυνατότητα να την αποτρέψουν ή να την καθυστερήσουν, καθώς σε περίπτωση αδράνειας ή κωλυσιεργίας προβλέπονται σοβαρές κυρώσεις (πειθαρχικές και ποινικές) για τα αρμόδια όργανα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, απευθύνουμε, για ακόμα μία φορά, έκκληση προς τους οφειλέτες μας ώστε να τακτοποιήσουν άμεσα τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο (είτε με εξόφληση, είτε με υπαγωγή σε ρύθμιση, αναλόγως τι προβλέπεται σε κάθε περίπτωση) προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.
Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Γόρτυνας βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών για κάθε αναγκαία πληροφορία ή διευκρίνιση", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
-
22 Οκτωβριου 2026, 10:50ΟΦΗ-Λεβερκούζεν: Μεγάλο ματς στο Ηράκλειο για τη League Phase του Europa League -
22 Οκτωβριου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: «Κρεσέντο μειοδοσίας από την Κυβέρνηση εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας!» (podcast) -
23 Οκτωβριου 2026, 07:15Λευτέρης Κουσούλης: «Οι μεγάλες "διαδηλώσεις" στην Ελλάδα θα γίνουν στην κάλπη!…» (podcast) -
23 Οκτωβριου 2026, 07:06Μανόλης Αλεξανδράκης: Θετικά μηνύματα για την ελαιοπαραγωγή, αλλά με χαμηλή τιμή και πολλά ερωτηματικά -
22 Οκτωβριου 2026, 07:00Κρήτη: Τα χειρουργεία που είναι σε αναμονή ξεπερνούν τα 9.000 - Τεράστιες οι ελλείψεις σε προσωπικό στα νοσοκομεία του νησιού -
22 Οκτωβριου 2026, 14:08Δικταίο Άντρο: Μειώθηκε η επισκεψιμότητα τον Ιούνιο του 2026, μετά τις εργασίες ασφάλειας
