Ηράκλειο: Σε επιφυλακή λόγω ψύχους και δυσμενών καιρικών φαινομένων - Ανοικτό το Κέντρο Έκτακτων Αναγκών το Σαββατοκύριακο
Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καιρικών φαινομένων, που βρίσκονται σε εξέλιξη (δείτε εδώ).
Ειδικότερα, με φροντίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και για την προστασία των πολιτών, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, ανακοινώνεται ότι το Κέντρο Έκτακτων Αναγκών που βρίσκεται στην οδό Λ. Ικάρου 121 στη Νέα Αλικαρνασσό (τηλ. 2810336050) θα παραμείνει ανοικτό σήμερα Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και αύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου από τις 20:00 το βράδυ και για όλη τη νύχτα, και επιπλέον είναι θα είναι ανοικτό το Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4), από 08.00 έως 20:00 το βράδυ.
Εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα παραταθούν τα παραπάνω μέτρα για όσο διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα και θα υπάρξει και νέα ανακοίνωση.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στη Δημοτική Αστυνομία, καλώντας στο 2813409500, σήμερα Σάββατο από τις 08.00 έως τις 15.00.
Κρήτη: Χιόνι έντυσε στα λευκά ορεινές περιοχές με... «πολικές» θερμοκρασίες
Τα ορεινά της Κρήτης ντύθηκαν στα λευκά. Οι χιονοπτώσεις που πέφτουν από χθες έχουν δημιουργήσει ένα πέπλο χιονιού και συνάμα όμορφες εικόνες για μικρούς και μεγάλους. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι από χθες το πρωί έριχνε στη θέση Πρίνος των Ασιτών όπου βρίσκεται το καταφύγιο του Ορειβατικού Ηρακλείου (δείτε εδώ). Οι άνεμοι κόπασαν στη διάρκεια της νύχτας και… επιτέλους το έστρωσε και η εικόνα είναι αυτή που βλέπουμε στις φωτογραφίες.



Σύμφωνα με όσα μας είπε ο έφορος καταφυγίου του ΕΟΣ Ηρακλείου Φάνης Μάμος που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο καταφύγιο "δεν έχει ρίξει αρκετά χιλιοστά αλλά είναι μια καλή αρχή για το 2025".
Μάλιστα αρκετά νωρίς το πρωί του Σαββάτου , το θερμόμετρο στα ορεινά του Πρίνου έδειχνε -3 βαθμούς Κελσίου.
Οπως έγραψε το newshub.gr το πρωί της Παρασκευής, ξεκίνησε να χιονίζει για τα καλά στα ορεινά των Ασιτών, δημιουργώντας ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό γύρω από το καταφύγιο του ΕΟΣ Ηρακλείου.
Η θερμοκρασία είχε πέσει στους 0°C, με το κρύο να γίνεται αισθητά τσουχτερό για όσους βρίσκονται στην περιοχή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Ο καιρός για σήμερα Σάββατο σύμφωνα με το meteo
Αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, με ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Χαμηλές θερμοκρασίες, με παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα είναι αυξημένες, δίνοντας λίγες ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά, στα ορεινά της Εύβοιας και στα ορεινά της Κρήτης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -4 έως 8-9, στην Ήπειρο από -1 έως 11-13 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 0 έως 12-14 βαθμούς, στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Στερεά από -2 έως 8-9, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 0 έως 9 βαθμούς, στα Επτάνησα από 5 έως 12, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 2 έως 8 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 10-12 βαθμούς.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Θερμαϊκό όπου αναμένονται ασθενείς άνεμοι. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ.
Διαβάστε επίσης
-
18 Απριλιου 2026, 08:49Πένθος για τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του -
19 Απριλιου 2026, 07:00Π.Σαϊνατούδης: «Το Οικονομικό Κραχ το ζούμε περισσότερο από ποτέ. Ώρα να δράσουμε με συλλογή σπόρων και αποθήκευση τροφίμων» -
19 Απριλιου 2026, 11:30Σταυρούλα Γεωργίου: Στην Ελλάδα συχνά νομίζουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει μόνο σε εμάς! (podcast) -
18 Απριλιου 2026, 14:22Χρυσοχοΐδης από Ηράκλειο: Στη Μεσαρά η Ρένα Συμιανάκη – 70 προσλήψεις αστυνομικών και ενίσχυση ελέγχων (βίντεο + φωτος) -
19 Απριλιου 2026, 07:05Σωκράτης Βαρδάκης: Δηλώνει «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις και απαντά για το αν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής ξανά (podcast) -
18 Απριλιου 2026, 14:44Την Τρίτη το τελευταίο αντίο» στη Λουΐζα Καλοκαιρινού – Η επιθυμία της οικογένειας του Δημάρχου Ηρακλείου
