Ηράκλειο: Χωρίς κλιματισμό εν μέσω καύσωνα το Αρχαιολογικό Μουσείο!
αγαπημένα σου στη Google
Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί το γεγονός ότι, εν μέσω πολύ υψηλών θερμοκρασιών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου λειτούργησε σήμερα 22/7 χωρίς κλιματισμό.
Αυτό αποκάλυψε σε διαδικτυακή της ανάρτηση η επαγγελματίας ξεναγός, Δανάη Μανδαράκη.
Όπως επισημαίνει, μάλιστα, η κ. Μανδαράκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο λειτούργησε χωρίς κλιματιστικό -και- χθες Τρίτη 21/7.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newshub.gr, εκτός από τις εκατοντάδες τουριστών, η κατάσταση που επικρατούσε ήταν αφόρητη για αρκετούς από τους εργαζόμενους στο Μουσείο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εθεάθησαν εργαζόμενοι με βεντάλιες και ανεμιστηράκια χειρός προκειμένου να αντέξουν στις δυσχερείς συνθήκες.
Αναλυτικά η ανάρτησή της κ. Μανδαράκη στο facebook:
"Δεύτερη μέρα καύσωνα, με κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους λόγω ζέστης (ορθώς), το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το οποίο τις Τετάρτες ανοίγει στις 13:00, είναι δεύτερη μέρα χωρίς κλιματιστικό.
Δεν θα μιλήσω καν για τις εντυπώσεις που αφήνει αυτή η υπέροχη εμπειρία στους επισκέπτες του μεγαλύτερου και σημαντικότερου μουσείου της Κρήτης, πολύ απλά γιατί αυτοί έχουν την επιλογή να φύγουν οποιαδήποτε στιγμή και να βρουν μια καφετέρια με κλιματιστικό.
Οι εργαζόμενοι του μουσείου όμως είναι υποχρεωμένοι να λούζονται στον ιδρώτα τους, μέσα σε αίθουσες-σάουνες, και σε αυτές τις συνθήκες να προστατεύουν και τα εκθέματα από τους παραζαλισμένους τουρίστες που σκοντάφτουν εδώ κι εκεί.
Φαντάζομαι βέβαια ότι άμα είναι να γίνει κανένας γάμος μέλους της ελίτ ή άμα το επισκεφτεί πριβέ κανένας ζάμπλουτος θα τα φτιάξουν όλα ή θα βάλουν τους ιθαγενείς να τους κάνουν αέρα. Ιδιωτικοποιήστε λίγο και άλλα μουσεία να δω κάτι".
ΝΙΣ
-
22 Ιουλιου 2026, 11:36Μεγάλη φωτιά στο Μελιδοχώρι: Χάθηκαν κόποι μιας ζωής λέει ο Κώστας Καράτζης (Φωτο) -
22 Ιουλιου 2026, 07:00Δήμος Ηρακλείου: Αλαλούμ με τους κάδους στο χωριό της καταγγέλλει η πρόεδρος του Αγίου Σύλλα (Φωτο) -
21 Ιουλιου 2026, 14:56Η Λιμενική Αρχή για την απίστευτη σύγκρουση των πλοίων στη Σούδα - Κλιμάκιο στην Κρήτη ενώ διερευνάται το συμβάν (Βίντεο) -
21 Ιουλιου 2026, 07:00Δημόσια Υγεία στην Κρήτη: Νοσεί βαθύτατα και ο Άδωνις δηλώνει... “ικανοποιημένος”! -
22 Ιουλιου 2026, 14:30Ολυμπιακός: Στο στόχαστρο ο Φαμπίνιο -
21 Ιουλιου 2026, 07:15Δημήτρης Τσαϊλάς: Η στρατηγική της αντοχής στην πολιτική φθορά θα κρίνει τον πόλεμο στο Ιράν! (podcast)
