Δίνει «μάχη για τη ζωή του» ο Κρητικός ιερέας
αγαπημένα σου στη Google
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 52χρονος ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, ο οποίος δέχθηκε χθες επίθεση την ώρα που βρισκόταν μέσα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λιόν της Γαλλίας.
Ο ιερέας δίνει μεγάλη μάχη για τη ζωή του από τη στιγμή που ο αγνωστος, μέχρι στιγμής, δράστης μπήκε στην εκκλησία και πυροβόλησε δύο φορές τον άτυχο 52χρονο.
Ο 52χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα και αυτή τη στιγμή δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Σημειώνεται ότι ο 52χρονος ιερέας, ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Λιόν της Γαλλίας μαζί με την σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του.
Ο π. Νικόλας Καραβελάκης είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά.
Για την επίθεση εκδόθηκε και ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας.
Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα:
«Μετά λύπης μεγάλης πληροφορηθήκαμε για τον πυροβολισμό του π. Νικολάου Κακαβελάκη έξω από τον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λυών.
Ο π. Νικόλαος υπηρέτησε την Ι. Μητρόπολη Γαλλίας ως κληρικός μέχρι πρόσφατα όπου έληξε η απόσπασή του και έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Προσευχόμαστε για ταχεία ανάρρωση και καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας.
Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας»
Η επιθεση
Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας «ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του», την ώρα που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στο εσωτερικό του ναού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.
«Δεν υπήρχε λειτουργία» και «ο ιερέας δεν φορούσε ράσο» διευκρίνισε η ίδια πηγή.Ο 52χρονος ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε πυροβολισμό «στο ήπαρ και εξ επαφής» και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η μικρή εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της Λιόν, σε γειτονιά με κατοικίες, και με ελάχιστους περαστικούς στους δρόμους αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο της καραντίνας.
-
21 Οκτωβριου 2026, 18:00Θρήνος για τον 22χρονο Βαγγέλη που έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο - Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο» -
21 Οκτωβριου 2026, 07:05Απονομή Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο: Τα διαχρονικά προβλήματα-Τι λένε στο Newshub.gr οι εκπρόσωποι δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων (Μέρος Β) -
21 Οκτωβριου 2026, 14:32Κρήτη: 43 σχολεία υπό κατάληψη σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο – Η εικόνα ανά νομό -
21 Οκτωβριου 2026, 12:48Πορεία μαθητών και φοιτητών στο Ηράκλειο με σύνθημα «από την Ελλάδα ως τη Γαλλία» για καλύτερη Παιδεία (Βίντεο + Φωτο) -
21 Οκτωβριου 2026, 07:11Ημέρα απεργίας σήμερα στο Ηράκλειο: Στους δρόμους εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και υγειονομικοί -
21 Οκτωβριου 2026, 13:00Βαγγελιώ Σχοιναράκη στο newshub.gr: Θέλουμε μια Παγκρήτιο Ένωση ισχυρή και τους Κρητικούς της Αττικής υπερήφανους! (podcast)
