Ελένη Γερακάκη: «Κάθε γυναικοκτονία ξεκινά πολύ πριν το έγκλημα… μέσα σε σχέσεις, αντιλήψεις και σιωπές που συχνά δεν αναγνωρίζονται εγκαίρως (podcast)
Η γυναικοκτονία της 43χρονης Ελευθερίας στο Ηράκλειο έχει προκαλέσει έντονη κοινωνική ανησυχία και βαθύ προβληματισμό, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της έμφυλης βίας.
Πέρα από το ποινικό σκέλος, η υπόθεση αναδεικνύει τις βαθύτερες αιτίες που γεννούν και συντηρούν τέτοια φαινόμενα, αλλά και τα σημάδια που συχνά περνούν απαρατήρητα.
Στο podcast «Κοινωνία σε πρώτο πρόσωπο» του Newshub.gr, η Βάλια Μπούη συνομιλεί με την κοινωνική επιστήμονα και στέλεχος υποστήριξης επιζωσών του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου, Ελένη Γερακάκη.
Όπως επισημαίνει, τέτοιες υποθέσεις δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά την κορύφωση μιας αλυσίδας κοινωνικών, θεσμικών και ψυχολογικών παραγόντων.
«Δεν είναι κάτι που συμβαίνει ξαφνικά», τονίζει, επισημαίνοντας ότι τα προειδοποιητικά σημάδια υπάρχουν — αλλά συχνά δεν αναγνωρίζονται ή υποτιμώνται.
Το βασικό ζητούμενο, όπως υπογραμμίζεται, δεν είναι μόνο η καταγραφή των τραγικών περιστατικών, αλλά η κατανόηση των συνθηκών που τα καθιστούν δυνατά.
Γιατί κάθε γυναικοκτονία δεν ξεκινά τη στιγμή του εγκλήματος — αλλά πολύ νωρίτερα, μέσα σε σχέσεις, αντιλήψεις και σιωπές που συχνά δεν αναγνωρίζονται εγκαίρως.
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
στη σελίδα μας στο Tik Tok: https://www.tiktok.com/@newshub.gr
-
22 Απριλιου 2026, 21:40Γαύδος: Έντονες αντιδράσεις για τις κατεδαφίσεις πρόχειρων κατασκευών-Πρώτη φορά το νησί είδε ΜΑΤ -
22 Απριλιου 2026, 17:49Τραγικό τέλος στην αναζήτηση της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη-εντοπίστηκε νεκρή στο όχημα της -
23 Απριλιου 2026, 07:15Χάρης Μαμουλάκης: Το 70% των απαλλοτριώσεων στον ΒΟΑΚ δεν έχει προχωρήσει! Με βαλτωμένα τα έργα ήρθε στο Ηράκλειο ο Μητσοτάκης! (podcast) -
22 Απριλιου 2026, 21:08Ηράκλειο: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 43χρονη Ελευθερία - Οι κινήσεις του αυτόχειρα -
22 Απριλιου 2026, 15:50Νέα μέτρα: Τι ισχύει για την στήριξη των συνταξιούχων, το επίδομα 150 ευρώ για παιδιά και τα καύσιμα -
23 Απριλιου 2026, 10:45Κλεάνθης Κυριακίδης: Ο Τραμπ έπεισε το Ιράν και κάθε εχθρό των ΗΠΑ ότι χρειάζεται πυρηνικά! (podcast)
