Ένωση Γονέων κατά «Ωνασείων» στα Δειλινά: «Τα παιδιά πετιούνται έξω από το σχολείο
αγαπημένα σου στη Google
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου η ανοιχτή σύσκεψη-ενημερωτική συζήτηση στο 10ο Λύκειο Ηρακλείου, με θέμα τη δημιουργία των λεγόμενων «Ωνασείων» σχολείων στην περιοχή των Δειλινών. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές από όλες τις βαθμίδες της περιοχής, εκφράζοντας προβληματισμό και έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις του σχεδιασμού στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, «πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή σύσκεψη-ενημερωτική συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία «Ωνασείων» σχολείων στο 10ο Λύκειο Ηρακλείου την Τετάρτη 19/1 με συμμετοχή γονέων, καθηγητών και μαθητών από το Λύκειο, το Γυμνάσιο αλλά και τα γύρω δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια των συνοικιών Δειλινών και Καμινίων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Δουλουφάκης στην εισηγητική ομιλία του τόνισε την έντονη αντίθεση της Ένωσης Γονέων στη δημιουργία των «ΔΗΜΩΣ» στο 9ο Γυμνάσιο και 10ο Λύκειο των Δειλινών, καθώς έτσι πετιούνται με τον πιο κυνικό τρόπο τα παιδιά έξω από το σχολείο της γειτονιάς τους αφού η εισαγωγή τους θα γίνεται με εξετάσεις. Ανέλυσε γιατί δεν ανεχόμαστε οι χορηγοί να συντηρούν τα σχολεία και να μορφώνουν τα παιδιά μας, με το πρόσχημα ότι δήθεν αναβαθμίζουν μια υποβαθμισμένη περιοχή όπως αυτή των Δειλινών, μια κατεξοχήν εργατική λαϊκή συνοικία του Ηρακλείου.
Στη συζήτηση που ακολούθησε πολλοί γονείς, καθηγητές και μαθητές εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους σχετικά με την ίδρυση αυτών των σχολείων. Μάλιστα, ειδικότερα οι γονείς, ζήτησαν από την Ένωση να προχωρήσει και σε άλλες δράσεις ενημέρωσης των γονιών για το ζήτημα.
Στο κλείσιμο της πλούσιας συζήτησης εκ μέρους του ΔΣ ο πρόεδρος ανέφερε ότι η Ένωση Γονέων θα συνεχίσει τις ενημερωτικές συζητήσεις και συσκέψεις με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για τα «ΔΗΜΩΣ». Θα πρωτοστατήσει στο να οργανωθούν εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στα «Ωνάσεια» μαζί με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως το έκανε και πέρυσι και ακόμη πιο δυναμικά.
Κλιμακώνουμε με συνεχείς πρωτοβουλίες και δράσεις για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη ολόπλευρη μόρφωση! Μαζί οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.
-
31 Αυγουστου 2026, 07:15Λάζαρος Καμπουρίδης: Η Τουρκία φοβάται στρατιωτικά το Ισραήλ, θα στρέψει την ένταση εναντίον της Ελλάδος! (podcast) -
31 Αυγουστου 2026, 13:18Ανώγεια: Θλίψη για την απώλεια της διευθύντριας του ΑΚΟΜΜ Εύης Βρέντζου σε ηλικία 58 ετών -
31 Αυγουστου 2026, 18:00Κρήτη: Στη ΜΕΘ παραμένει η 63 χρονη που έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου -
31 Αυγουστου 2026, 13:15Ιός του Δυτικού Νείλου: Στο κόκκινο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου -
30 Αυγουστου 2026, 21:53Γαλλία - Ελλάδα 0 - 3: Ιστορική πρόκριση στους «8» για την Εθνική ομάδα στο Eurovolley -
01 Σεπτεμβριου 2026, 01:33Ηράκλειο: Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου αφιέρωσαν τη συναυλία στο Μανώλη Λιδάκη (Βιντεο)
