ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή και των 22 κατηγορουμένων πρότεινε ο εισαγγελέας - Οι περισσότεροι από την Κρήτη
αγαπημένα σου στη Google
Την ενοχή και των 22 κατηγορουμένων σε μια ακόμη υπόθεση παράνομων δηλώσεων εκτάσεων για την είσπραξη αγροτικών ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε σήμερα ο εντεταλμένος Ευρωπαίος Εισαγγελέας, Διονύσης Μουζάκης, αγορεύοντας στη δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ενώπιον Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.
Σύμφωνα με στοιχεία της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι, στην πλειονότητά τους από την Κρήτη, φέρονται να δήλωναν ως ιδιόκτητες ή μισθωμένες εκτάσεις σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, προκειμένου να εμφανίζονται ως δικαιούχοι επιδοτήσεων.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το protothema.gr, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση οι συγκεκριμένες εκτάσεις είτε ανήκαν στο Δημόσιο είτε σε τρίτα πρόσωπα και δεν βρίσκονταν στην κυριότητα εκείνων που τις δήλωναν.
Κατά την αγόρευσή του ο κ. Μουζάκης υποστήριξε ότι από την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψε πραγματική αγροτική δραστηριότητα από την πλευρά των κατηγορουμένων, ικανή να δικαιολογήσει την καταβολή των ενισχύσεων.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι εκτάσεις που εμφανίζονταν στις δηλώσεις βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο κατοικίας των ενδιαφερομένων, ενώ δεν διαπιστώθηκε μεταφορά του ζωικού τους κεφαλαίου στις συγκεκριμένες περιοχές ούτε η πραγματοποίηση των απαιτούμενων αγροτικών εργασιών.
Ακόμη, ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας έκανε ειδική αναφορά στους πρώτους 16 κατηγορουμένους, υποστηρίζοντας ότι υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες εκτάσεων που, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, δεν τους ανήκαν.
Κλείνοντας την αγόρευσή του, ο Διονύσης Μουζάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς την έκβαση της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι η ενοχή και των 22 κατηγορουμένων αποδεικνύεται πλήρως και ζητώντας την καταδίκη τους για τις πράξεις που τους αποδίδονται.
Η δίκη συνεχίζεται.
-
01 Σεπτεμβριου 2026, 23:12Νέο τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Θα μοιράσει 6,2 εκατομμύρια την Πέμπτη -
31 Αυγουστου 2026, 18:00Κρήτη: Στη ΜΕΘ παραμένει η 63 χρονη που έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Φουσκιές» Μοχού: Ένας νέος δανειοθάλαμος δίπλα στην τουριστική ζώνη- Προς συζήτηση ένα θέμα που γεννά ερωτήματα -
01 Σεπτεμβριου 2026, 01:33Ηράκλειο: Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου αφιέρωσαν τη συναυλία στο Μανώλη Λιδάκη (Βιντεο) -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:13Ανδρέας Λιούμπας: Στρατηγικές της Κίνας (Μέρος 8ο) - Επιχείρηση «Οικονομικός Παρίας»: ΗΠΑ, Ιράν, Κίνα και η «νέα» Μέση Ανατολή! (podcast) -
01 Σεπτεμβριου 2026, 12:15Απόστολος Ραυτόπουλος: Μετεξεταστέες οι εθνικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ακρίβεια! (podcast)
