Εορτασμός- πρόκληση 80 χρόνια μετά τη Μάχη της Κρήτης: Οργάνωση σχεδιάζει να τιμήσει τους Γερμανούς Αλεξιπτωτιστές!
Σειρά τιμητικών εκδηλώσεων προς τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που σκοτώθηκαν στη μάχη της Κρήτης το 1941 σχεδιάζει να διοργανώσει η οργάνωση Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών (European Paratroopers Association) το Μάιο που συμπληρώννται 80 έτη από τη Μάχη.
Στο προκλητικό μήνυμα της οργάνωσης αναφέρονται τα εξής:
"Εχουν περάσει ακριβώς 80 χρόνια από τότε που οι επίλεκτοι του Γ Ράιχ πήδηξαν και κατέλαβαν το νησί της Κρήτης, Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ανδρεία τους. Ας αποδώσουμε τιμή στους πεσόντες αερομεταφερόμενους αδελφούς μας οι οποίοι επιτυχώς έφεραν εις πέρας την πρώτη στρατηγική αεραπόβαση της Ιστορίας".

Οι εκδηλώσεις που σχεδιάζει η οργάνωση θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 17 έως 23 Μαΐου και περιλαμβάνουν ρίψεις αλεξιπτωτιστών, περιήγηση στον τόπο της μάχης, καθώς και ξενάγηση στο γερμανικό νεκροταφείο και Μουσείο. Επίσης όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν και τιμητικό μετάλλιο. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.
Επίσημη άδεια για την ανωτέρω εκδήλωση δεν υπάρχει ενώ ο σύλλογος εκπροσωπεί ιδιώτες και δεν έχει σχέση με την επίσημους γερμανικούς κρατικούς φορείς.
-
28 Απριλιου 2026, 21:30Μονή Χρυσοπηγής Χανίων: Τι συνέβη με τη μνημόνευση του Μητροπολίτη και το θέμα έφθασε στο Φανάρι -
29 Απριλιου 2026, 09:10Χανιά: Αναβολή στη δίκη των 4 εκκλησιαστικών παραγόντων και 2 λαϊκών για απείθεια-Τι είχε συμβεί σε Μονή και τους οδήγησε στη Δικαιοσύνη -
28 Απριλιου 2026, 08:37Δολοφονία Ελευθερίας: Μυστήριο με τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του πρώην συντρόφου της -
28 Απριλιου 2026, 22:45Θλίψη στις Αρχάνες για την απώλεια της Βικτώρια Τρέτσιακ -
28 Απριλιου 2026, 10:30Μαρία Βελεγράκη: Από το Ηράκλειο στο Ohio και στην έρευνα για τον καρκίνο! (podcast) -
29 Απριλιου 2026, 07:00Τυμπάκι: Έπεσαν απότομα οι τιμές στον παραγωγό, όχι όμως και στο ράφι – Στο newshub.gr οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού
