Έξι σχολεία του Δήμου Ηρακλείου στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου»
αγαπημένα σου στη Google
Έξι σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου», κατά την υπογραφή της 2ης σύμβασης υλοποίησης του προγράμματος από τα συναρμόδια Υπουργεία.
Οι εργασίες προβλέπεται να αρχίσουν στις 15 Ιουνίου, με στόχο το μεγαλύτερο μέρος τους να έχει ολοκληρωθεί έως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο 2025, ώστε τα σχολεία να είναι λειτουργικά.
Παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν στα σχολεία:
- 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
- 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
- 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών
- 49ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
- 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
- Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου
Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν διάφορες οικοδομικές εργασίες, ανακαινίσεις των χώρων υγιεινής, εργασίες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, κ.α.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την ένταξη των έξι σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», ωστόσο σημείωσε ότι οι ανάγκες στο Δήμο Ηρακλείου είναι πολύ μεγάλες ζητώντας την επέκτασή του: «Ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» το οποίο θα μας βοηθήσει ώστε να γίνει η συντήρηση των Σχολικών μονάδων σε συγκεκριμένα στοιχεία τους όπως είναι οι αύλειοι χώροι, τα επιχρίσματα, οι ελαιοχρωματισμοί, οι τουαλέτες και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με την εξωτερική όψη των κτιρίων. Θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα, όμως δεν επαρκεί γιατί εντάσσονται πολύ λίγα σχολεία σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό που διαθέτει ο Δήμος Ηρακλείου. Εντάσσονται σε αυτή τη φάση έξι σχολεία ενώ στο Δήμο Ηρακλείου λειτουργούν 230. Θεωρούμε ότι πρέπει να επεκταθεί άμεσα και να αυξηθούν κατά πολύ οι δαπάνες συντήρησης των σχολείων. Παρεμβάσεις που θα αλλάξουν αισθητά προς το καλύτερο το περιβάλλον διδασκαλίας και εργασίας χιλιάδων μαθητών».
Υπενθυμίζεται ότι η ένταξη των σχολικών μονάδων του Δήμου Ηρακλείου στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου» όπως και η χρηματοδότηση με το ποσό του 1.500.000 ευρώ που αξιοποιείται ήδη για εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου σε 18 σχολικά κτίρια, επετεύχθη έπειτα από διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο τους προηγούμενους μήνες.
-
11 Σεπτεμβριου 2026, 21:42Τη Δευτέρα στη Νίκαια η κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη - Οι αντιφάσεις που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο γιατρών -
11 Σεπτεμβριου 2026, 07:26Δημήτρης Ξυδάκης: «Η πλασμαφαίρεση γίνεται εξειδικευμένα σε νοσοκομειακό περιβάλλον» – Πρόστιμα και αφαιρέσεις αδειών σε ιδιωτικά ιατρεία στο Ηράκλειο (podcast) -
12 Σεπτεμβριου 2026, 08:40Κρήτη: Τραγωδία στα Χανιά – Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο δυστύχημα στη Χαλέπα -
10 Σεπτεμβριου 2026, 23:00Πλασμαφαίρεση: Η θεραπεία που έγινε μόδα των σταρ και των πλουσίων – Ποιοι έχουν υποβληθεί σε αυτή -
11 Σεπτεμβριου 2026, 10:30Γιώργος Καραμπελιάς: Η άνοδος της Ακροδεξιάς δείχνει την ιστορική μετατόπιση της Ευρώπης από την «αποικιοκρατία», στην «άμυνα» (podcast)! -
11 Σεπτεμβριου 2026, 10:40Με παρατηρήσεις από αεροπλάνο και δορυφόρο, το ΙΤΕ αποτυπώνει τα υλικά, την τρισδιάστατη δομή και τη θερμοκρασία επιφάνειας στο Ηράκλειο
