Φεστιβάλ Γαστρονομίας Δήμου Ηρακλείου: Οι νοικοκυρές του Προφήτη Ηλία ξεδίπλωσαν τη μαγειρική τους τέχνη
αγαπημένα σου στη Google
Οι παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης και τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα βρέθηκαν στο επίκεντρο του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Heraklion Flavors» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου στον Προφήτη Ηλία. Στόχος της εκδήλωσης την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου, ήταν η προβολή του γαστρονομικού πλούτου της ενδοχώρας του Ηρακλείου, η ανάδειξη του κρητικού τρόπου ζωής και η παρουσίαση πατροπαράδοτων συνταγών της Κρήτης με σύγχρονη αλλά και παραδοσιακή εκτέλεση, πάντα με την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων.

Τον χώρο του Φεστιβάλ (Πολιτιστικό Κέντρο Προφήτη Ηλία) επισκέφθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους του χωριού αλλά και με τους παραγωγούς που εξέθεταν τα προϊόντα τους. Όπως δήλωσε σχετικά: ««Πρόκειται για μια εκδήλωση που φαίνεται ότι την έχουν αγκαλιάσει τόσο οι κάτοικοι των χωριών όσο και οι επισκέπτες. Στόχος αυτών των διημέρων που εντάσσονται στην γενικότερη πολιτική μας να καταστήσουμε το Ηράκλειο γαστρονομικό προορισμό, είναι να αναδειχθεί η γαστρονομική παράδοση του τόπου μας αλλά και η ενδοχώρα του Δήμου με τα ποιοτικά προϊόντα της και τους πολύ καλούς παραγωγούς».
Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Ψηφιακού Μετασχηματισμού- Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης, συμπλήρωσε: «Το Φεστιβάλ “Heraklion Flavors” αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων για την προβολή του γαστρονομικού πλούτου του Ηρακλείου, με σημαντικότερη τις “Ημέρες Γαστρονομίας” που πραγματοποιούνται στο λιμάνι της πόλης τον Σεπτέμβριο. Το διήμερο στον Προφήτη Ηλία όπως και το προηγούμενο Φεστιβάλ στην Πυργού δείχνουν ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει βρει ανταπόκριση κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα».

Στο Φεστιβάλ μαγείρεψαν νοικοκυρές του Προφήτη Ηλία και µέλη του ΚΕΦΗ Τεµένους, ο Σύλλογος Γυναικών Eπισκοπής Eργάνη, η Νεκταρία Κοκκινάκη, παραδοσιακή µαγείρισσα και Πρέσβειρα Μεσογειακής διατροφής από το ευρωπαϊκό δίκτυο MD.NET, ενώ λουκουμάδες για τους επισκέπτες ετοίμασε ο Νεκτάριος Μωυσάκης, Πρόεδρος του Σωµατείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών του Ν. Ηρακλείου. Επίσης, έγινε δοκιμή λευκών Κρητικών κρασιών από τα Οινοποιεία του Wines of Crete.

Η πρώτη ημέρα έκλεισε μουσικά με τους Στέλιο Ανωγειανάκη, Στέλιο Καραπουλάκη και Μύρωνα Φραγκιαδάκη και η δεύτερη με τους Γιάννη Κουνάλη και τον Άγγελο Τσικαλάκη.
-
23 Αυγουστου 2026, 09:20Συγκίνηση στο γάμο της Χριστίνας και του Στιβ στην Άρβη (Βίντεο) -
22 Αυγουστου 2026, 07:40Από τον Παναγιώτη Κονδύλη και τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη στην Κύπρο του σήμερα. (Η Ελλάδα μπροστά στην ιστορική της ευκαιρία)* -
23 Αυγουστου 2026, 07:00Το φαράγγι και οι πηγές του Κουρταλιώτη στο νότιο Ρέθυμνο-Ένας επίγειος παράδεισος (Φωτο) -
23 Αυγουστου 2026, 11:40Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Όλες οι ημερομηνίες των πληρωμών -
22 Αυγουστου 2026, 08:19Ευρωπαϊκό βόλεϊ γυναικών 2026: Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε με 3-1 από την Τσεχία η Ελλάδα -
23 Αυγουστου 2026, 07:06Καύσιμα: Τι φοβάται η αγορά από την 1η Σεπτεμβρίου - Στην κορυφή η Ελλάδα στην αύξηση της τιμής ντιζελ
