Ηράκλειο: Άκρως ενθαρρυντικά τα στοιχεία του τουρισμού - Η κίνηση στο αεροδρόμιο τον Αύγουστο
Ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια οι επιβάτες που έφτασαν και αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου το 2022. Πρόκειται για έναν αριθμό που θυμίζει παλιές, προ-κορωνοϊού εποχές.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 8.062.695 άτομα κι ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια, η επιβατική κίνηση στο «Νίκος Καζαντζάκης», ήταν αισθητά μειωμένη.
Μόνο το 11μηνο Ιανουάριος – Νοέμβριος διακινήθηκαν συνολικά 7.943.009 επιβάτες. Το 2019 όλο το έτος είχαν διακινηθεί 7.947.814 επιβάτες. Βάσει υπολογισμών, σε σύγκριση με το 2021, παρατηρείται αύξηση που ξεπερνά το 57%.
Το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, διακινήθηκαν περισσότεροι από 4 εκ. επιβάτες, ενώ το ίδιο διάστημα του 2019 ήταν περίπου 100 χιλιάδες λιγότεροι.
Παραδοσιακά, ο Αύγουστος είναι ο μήνας που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κίνηση, με περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο επιβάτες.
Στην πλειοψηφία τους οι τουρίστες που ήρθαν στο Ηράκλειο ήταν οι Γερμανοί, οι οποίοι πλησίασαν το ένα εκατομμύριο. Ακολούθησαν οι Βρετανοί και στο τέλος οι Γάλλοι.
-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 15:28Καιρός: Αφρικανική σκόνη από σήμερα και στην Κρήτη – Έρχονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, αναλυτική πρόγνωση -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις
