Ηράκλειο: Αρνούνται τις κατηγορίες για το θάνατο του 3χρονου Άγγελου - Πολίτες ζητούν απόδοση Δικαιοσύνης (Βίντεο + Φωτο)
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του τρίχρονου Άγγελου. Οπως έχει γράψει το newshub.gr το πρωί μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, η 27χρονη μητέρα του με τον 45χρονο σύντροφό της, αλλά και ο βιολογικός του πατέρας.
Η δίκη διεξαγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, στη διάρκεια της οποίας και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνούνται όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Αυτό που τονίστηκε μέσω των συνηγόρων υπεράσπισης τους είναι ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι πελάτες τους είναι αθώοι.
Το ζευγάρι που αλληλοκατηγορείται για τον χαμό του μικρού παιδιού, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και της τετελεσμένης πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκου, συμφωνα με την ΕΡΤ.

Στο εδώλιο κάθεται και ο βιολογικός πατέρας του 3χρονου αγοριού για προγενέστερη κακοποίηση του παιδιού και μαζί με το ζευγάρι κατηγορούνται για τις πράξεις της πρόκλησης σωματικών κακώσεων και της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο με δράστες που έχουν υποχρέωση να το περιθάλπουν και που προηγούμενος το είχαν, υπαίτια τραυματίσει.
Στη δίκη αναμένονται οι καταθέσεις 39 μαρτύρων του κατηγορητηρίου της υπόθεσης. Μεταξύ αυτών, είναι οι παιδίατροι του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε το κακοποιημένο και σε κωματώδη κατάσταση, παιδί στις 26 Ιανουαρίου 2025 και οι οποίοι προσπάθησαν να το βοηθήσουν, διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην οδό Λεβήνου στο Ηράκλειο και μετάφεραν το παιδί στο νοσοκομείο, αστυνομικοί, γείτονες του ζευγαριού και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των κατηγορουμένων.

Πολλαπλά χτυπήματα
Στο μακρύ και βαρύ κατηγορητήριο που αποδίδεται στη μητέρα και στον πρώην σύντροφο, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι με τις πράξεις τους «τουλάχιστον από την 1η Νοεμβρίου 2024 έως και την 26η Ιανουαρίου 2025, σχεδιασμένα και με προγραμματισμένο τρόπο, καθημερινά και με αυξανόμενη κάθε φορά ένταση-υψηλής έντασης σωματικό πόνο, σωματική εξάντληση, η οποία είχε δρομολογήσει μια διαδικασία άκρως επικίνδυνη για την υγεία του ανήλικου, αλλά και διαρκή τρόμο, έντονη ανησυχία και ψυχικό πόνο, ικανό να επιφέρει αιτιωδώς σοβαρή ψυχική βλάβη στον ανήλικο. Εγκαταλείπατε, δε, τον ανήλικο μετά την σωματική του κακοποίηση και κατατρομοκράτηση του, αβοήθητο, χωρίς να του παρέχετε την προσήκουσα ιατρική φροντίδα των κακώσεων και των εγκαυμάτων που οι ίδιοι του είχατε προκαλέσει, επιδεικνύοντας συναισθηματική αναισθησία, από παντελή έλλειψη ηθικών και συναισθηματικών φραγμών και αναστολών, επιτείνοντας ούτως τον σωματικό του πόνο, τη σωματική του εξάντληση και τον ψυχικό του πόνο…».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι φέρεται ότι χορηγούσε στον τρίχρονο αγοράκι και αναλγητικά, φαρμακευτικά, ναρκωτικά σκευάσματα, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να καταστείλουν τις φωνές και τα κλάματα πόνου του, έτσι ώστε να μην γίνονται αντιληπτές οι εγκληματικές τους ενέργειες από γείτονες που θα έσπευδαν σε βοήθειά του.
Επίσης ο 45χρονος σύντροφος κατηγορείται ότι βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε το ανήλικο στα πλαίσια του εξευτελισμού του και της πλήρους απαξίωσης της προσωπικότητάς του.
Οργή από πολίτες
Την ίδια ώρα πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, κρατούσαν πανό με τη φωτογραφία του Αγγελου, τονίζοντας πως ζητούν δικαίωση στη μνήμη του.
Οπως είπαν η μνήμη του δε θα σβήσει, γιατί ο ίδιος ήταν θύμα παιδοκτονίας και όχι άλλης αιτίας. Είπαν ότι έχουν εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, αν και όπως σημείωσαν καμία ποινή δε είναι αρκετή, μπροστά στο μέγεθος της τραγωδίας...
-
10 Μαΐου 2026, 21:21Θρίλερ στο Ηράκλειο: Η περιγραφή του ανήλικου παιδιού «καίει» τον 30χρονο που παρέσυρε με το αυτοκίνητο την 28χρονη μητέρα -
11 Μαΐου 2026, 11:30Ηράκλειο: Το παιδί αποκάλυψε πως τραυματίστηκε η 28χρονη μητέρα: «Ο μπαμπάς άνοιξε την πόρτα και πέταξε τη μαμά» -
11 Μαΐου 2026, 09:20Η Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη γιόρτασε την 9η επέτειο από την έλευση της ιερής εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας από το Άγιο Όρος (Φωτο) -
10 Μαΐου 2026, 07:02Πυρκαγιά τα ξημερώματα σε αποθήκη βιοτεχνίας στις Μαλάδες -
11 Μαΐου 2026, 10:50Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
10 Μαΐου 2026, 10:00Η χρησικτησία στην Κρήτη και ο κίνδυνος από νομικό εργαλείο για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες να γίνει εργαλείο υφαρπαγής περιουσιών
