Ηράκλειο: Εξοργισμένοι οι αστυνομικοί από τον εμπαιγμό - Παρέμβαση στους Βουλευτές

Την αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό ζητάει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου με επιστολή της προς τους Βουλευτές όλων των κομμάτων που εκλέγονται στο Ηράκλειο.
Το συγκεκριμένο αίτημα παρά το γεγονός πως έχει τεθεί από τους αστυνομικούς εδώ και χρόνια δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί παρά τους προφανείς κινδύνους που διατρέχει το επάγγελμα και τους εκατοντάδες αστυνομικούς που έχουν πέσει στο καθήκον όλα αυτά τα χρόνια.
Και αυτό που τους εξοργίζει είναι η προώθηση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο προσωπικό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αγνοώντας για μια ακόμα φορά τους αστυνομικούς
Η Ένωση ζητάει από τους Βουλευτές να κάνουν γνωστές τις θέσεις της στους Υπουργούς και μέσα στη Βουλή.
Η επιστολή της έχει ως εξής:
"Σε πλήθος ανακοινώσεων εδώ και πολλά χρόνια , με κίνδυνο να καταντήσουμε γραφικοί, απευθυνόμαστε στην εκάστοτε κυβέρνηση, τοπικούς βουλευτές όλων των κομμάτων κ.λ.π. για το αυτονόητο: την αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Ήδη από το 1984 θρηνεί το Σώμα μας 133 πεσόντες ήρωες συναδέλφους μας εν ώρα καθήκοντος, μία λίστα που κάθε χρόνο δυστυχώς μεγαλώνει, εκατοντάδες χήρες και ορφανά που η πολιτεία την επόμενη ημέρα της κηδείας τους ανθρώπου τους τα ξεχνάει, χιλιάδες τραυματίες εν ώρα υπηρεσίας εκ των οποίων εκατοντάδες απέκτησαν μόνιμη αναπηρία οι οποίοι ζουν ξεχασμένοι με ένα επίδομα πείνας.
Όσες φορές πραγματοποιήσαμε επαφές με πολιτικά πρόσωπα για το θέμα αυτό εισπράξαμε κατανόηση και χτυπήματα στην πλάτη. Κανένας όμως ΠΟΤΕ (οποιουδήποτε κόμματος) δεν βρήκε το θάρρος να το προτείνει επίσημα ώστε να γίνει το αυτονόητο Νόμος του Κράτους. Και αυτός ο εμπαιγμός διαιωνίζεται χρόνο με το χρόνο.
Και ερχόμαστε στο σήμερα όπου ενώ η Ελληνική Αστυνομία έχει επωμιστεί το σύνολο του βάρους των ελέγχων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, όταν οι συναρμόδιοι φορείς δηλώνουν αδυναμία να κάνουν σχετικούς ελέγχους, και οι συνάδελφοί μας βιώνουν σε αρκετές περιπτώσεις οργή από αγανακτισμένους πολίτες (λες και εμείς είμαστε εμείς που νομοθετούμε), με νεκρούς συναδέλφους μας που νόσησαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ μας η Κυβέρνηση, προωθεί στη Βουλή προς ψήφιση σχέδιο νόμου με τίτλο «Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων», όπου, μεταξύ άλλων, στους υπαλλήλους του εν λόγω Φορέα προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 12 του άρθρου 18 του ν. 4354/2015, θεσπίζεται η χορήγηση ειδικής αμοιβής θέσης εργασίας ανά Βαθμό Θέσης Εργασίας, καθορίζεται αποζημίωση για εργασία καθ' υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου και αποζημίωση για εργασία προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου και εξακολουθεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους το επίδομα των απομακρυσμένων - παραμεθορίων περιοχών, σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν.4354/2015. Χωρίς φυσικά καμία διάθεση αμφισβήτησης του δικαιώματος οποιουδήποτε κλάδου εργαζομένων να διεκδικεί και να επιτυγχάνει την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων του.
Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου , ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να κάνετε το χρέος σας απέναντι σε όλους εμάς τους συμπολίτες σας Αστυνομικούς που δίνουν τους εαυτούς τους για την αστυνόμευση του τόπου αυτού, παραμερίζοντας κόμματα και κομματικές γραμμές, και με επίσημες έγγραφες τοποθετήσεις σας να μας κάνετε γνωστές τις θέσεις σε επί του θέματος παράλληλα με ανάλογες έγγραφες προτάσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς.
Υ.Γ. Ακόμα και η ΣΙΩΠΗ θα εκληφθεί ως απάντηση από το σύνολο των συναδέλφων μας".
-
24 Φεβρουαριου 2021, 20:15Αύριο πληρώνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι με 14.8 εκ ευρώ - Ακολουθούν πληρωμές για σιτάρι, βαμβάκι κ.α.
-
25 Φεβρουαριου 2021, 17:42Έρχεται η επιχορήγηση αγροτών ως και 50% - Το σχέδιο νόμου και οι λεπτομέρειες!
-
24 Φεβρουαριου 2021, 12:17Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Το ερπυστριοφόρο όχημα σκότωσε τον 40χρονο!
-
25 Φεβρουαριου 2021, 20:02Δ. Μινώα Πεδιάδας: Θλίψη για το θάνατο της αγαπητής Ευαγγελίας- Συγκινούν τα μηνύματα! (φωτογραφίες)
-
25 Φεβρουαριου 2021, 15:24«Καίνε» τα «κόκκινα» δάνεια τους αγροτες - Η πρόταση για «κούρεμα» στα «πακέτα» ως 200.000 ευρώ
-
24 Φεβρουαριου 2021, 17:22Βγήκε το ΦΕΚ για την αποζημίωση εργαζομένων χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης