Ηράκλειο: H παραχώρηση του λιμανιού επί τάπητος- Τι συμφώνησαν ΟΛΗ, σωματεία και Δήμος
αγαπημένα σου στη Google
Συνάντηση είχε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), κ. Γιάννη Βαρδαβά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Μηνά Παπαδάκη, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ) και των Σωματείων που έχουν έδρα τους το Λιμάνι του Ηρακλείου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της ΔΕΠΑΝΑΛ συνδικαλιστής Μιχάλης Ριζικιανάκης ο Πρόεδρος του Σωματείου μονίμων εργατών Λιμένος Ηρακλείου Ξενοφών Σφακιανάκης Ξενοφών, και ο Πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Ηρακλείου Ανδρέα Μαρινάκης.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων έθεσαν τους προβληματισμούς και τις θέσεις τους. Ξεκαθαρίστηκε εξ αρχής η αντίθεση τους στην παραχώρηση του λιμένος Ηρακλείου και ιδιαίτερα του Ενετικού λιμανιού που αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης.
Τονίστηκε δε η αναγκαιότητα συντήρησης και βελτίωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του ΟΛΗ που έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια και υγιεινή τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών της περιοχής.
Ως προτεραιότητα τέθηκε η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι καθώς και η επέκταση της παραχώρησης του « ΚΑΦΕ ΜΑΡΙΝΑ» στο Δήμο Ηρακλείου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τα σωματεία υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Ε.Κ.Η, με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό Βασίλη , συμφωνήθηκε από κοινού προσπάθεια παραμονής της διαχείρισης του «ΚΑΦΕ ΜΑΡΙΝΑ» από τη δημοτική επιχείρηση ΔΕΠΑΝΑΛ.
Τέλος ζητήθηκε από τον ΟΛΗ όσο και στην συνάντηση που ακολούθησε από τον το Λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Ευθύμη Δουβή, η εντατικοποίηση των ελέγχων καθώς και η αυστηροποίηση των κανόνων εισόδου στο λιμάνι των επαγγελματιών οδηγών, για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας.

"Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ συμφώνησε στο μεγάλο μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων μας, το Ε.Κ.Η θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και σε κεντρικό επίπεδο, γνωρίζοντας ότι το βασικό ρόλο στην παραχώρηση του λιμανιού, το έχει το ΤΑΥΠΕΔ.
Επίσης ο Λιμενάρχης Ηράκλειου, για άλλη μια φορά προθυμοποιήθηκε να εντατικοποιήσει τους ελέγχους με σκοπό την πάταξη της μαύρης εργασίας" σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.
-
23 Οκτωβριου 2026, 07:15Λευτέρης Κουσούλης: «Οι μεγάλες "διαδηλώσεις" στην Ελλάδα θα γίνουν στην κάλπη!…» (podcast) -
23 Οκτωβριου 2026, 07:06Μανόλης Αλεξανδράκης: Θετικά μηνύματα για την ελαιοπαραγωγή, αλλά με χαμηλή τιμή και πολλά ερωτηματικά -
23 Οκτωβριου 2026, 14:55Όλα έτοιμα για το 47ο Ράλλυ Κρήτης 2026- Το Σάββατο 24/10, η σούπερ ειδική διαδρομή στην καρδιά του Ηρακλείου -
24 Οκτωβριου 2026, 07:06Ακατάλληλες συνθήκες σε νηπιαγωγεία του Ηρακλείου - Τι επισημαίνει η Άννα Στουμπίδη στο newshub.gr -
23 Οκτωβριου 2026, 12:40Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
23 Οκτωβριου 2026, 10:00H Τουρκία επιμένει με νέα NAVTEX για το καλώδιο EMC που συνδέει τη Σαουδική Αραβία με την Ελλάδα
