Ηράκλειο: «Κατεβάζουν ρολά» στέλνοντας μήνυμα στον Υπουργό για τα... πρόστιμα!
Απάντηση στα... πρόστιμα και τα λουκέτα θέλουν να δώσουν οι επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης στο Ηράκλειο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, στέλνοντας μήνυμα στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη!
Στη διάρκεια γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν, η οποία ειχε έκτακτο χαρακτήρα, τα μέλη του Συνδέσμου επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου, αποφάσισαν να έχουν κλειστά τα καταστηματα τους την ημέρα της επισκεψης του Υπουργού στο Ηράκλειο.
Αυτό που ζητούν οι ίδιοι, δεν είναι η μη εφαρμογή του Νόμου, αλλά η εφαρμογή του μέσα σε λογικά πλαίσια και με κάποια ελαστικότητα. Αυτό που επισημαίνουν οι επιχειρηματίες είναι πως αν δεν υπαρξει αυτή η αλλαγή στη συμπεριφορά των ελεγκτικων Αρχών, τότε δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν εφτασαν ως και τις 10.000 ευρώ.
Οι έλεγχοι που έγιναν τα τελευταία 24ωρα συμφωνα με πηγές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα από τα μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας, της Αρχής Διαφάνειας και της Δημοτικής Αστυνομίας. Και όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά θα ενταθούν με δεδομένο πως ανοίγει και η τουριστικη περίοδος, ουσιαστικά, απο την 1η Ιούλη, οπότε και θα έχουμε και ξένους επισκέπτες στην Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες εμφανίζονται να έχουν συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες λειτουργίας.
Αυτό που ζητούν όμως από την πλευρά τους είναι μια... ελαστικότητα ως προς τους ελέγχους, με δεδομένη και την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί μετά την καραντίνα και τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω κορωνοιου. Για αυτό και προχωρούν στο καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων τους την ημέρα άφιξης του Υπουργου και για 24 ώρες.
Δείτε την επιστολή των κατατηματαρχών του Ηρακλείου:

-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 15:28Καιρός: Αφρικανική σκόνη από σήμερα και στην Κρήτη – Έρχονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, αναλυτική πρόγνωση
