Ηράκλειο: Ο καύσωνας και οι ζημιές στα αμπέλια προβληματίζουν - Σύσκεψη στον ΕΛΓΑ και.. αυτοψίες
αγαπημένα σου στη Google
Προβληματισμό έχει σκορπίσει στις τάξεις των αμπελουργών η δυσάρεστη πορεία που έχει και φέτος η αμπελουργία στην Κρήτη.
Οπως έχει γράψει το newshub.gr o καύσωνας που πλήττει την Κρήτη τα τελευταία 24ωρα έχει προκαλέσει ζημιές στα αμπέλια, με το μέγεθός τους να φαίνεται τις επόμενες ημέρες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί, επιβεβαιώνουν πως είμαστε στην «καρδιά» της κλιματικής κρίσης, με τους αμπελώνες να είναι μεταξύ άλλων, θύματα του... καιρού.
Οπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) κ. Μιχάλης Καμπιτάκης οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν πετύχει τα αμπέλια, σε ένα στάδιο κατά το οποίο ήταν πολύ τρυφερά.
Η σύσκεψη
Με δεδομενο το προβλημα που καταγράφεται στον κρητικό αμπελώνα, πραγματοποιηθηκε σήμερα μια σύσκεψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο με την συμμετοχή του διευθυντή του Οργανισμού κ. Νίκου Δασκαλάκη και του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Κρήτης, αρμόδιου για θέματα ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο, κ. Πρίαμου Ιερωνυμάκη.
Αυτό που ειπώθηκε στη διάρκεια της είναι ότι ήδη πραγματοποιούνται έλεγχοι και αυτοψίες από τα αρμόδια στελέχη του ΕΛΓΑ, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους οι αμπελουργοί.
-
03 Νοεμβριου 2026, 07:43ΚΤΕΛ: Προχωρούν σήμερα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία -
02 Νοεμβριου 2026, 09:20Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Νέα γραφεία και κέντρο ενημέρωσης σε άνετους και σύγχρονους χώρους (Φωτο) -
03 Νοεμβριου 2026, 09:12ΟΠΕΚΕΠΕ: Έξι εγκληματικές οργανώσεις εξαρθρώθηκαν, 108 συλλήψεις και 1.188 κατηγορούμενοι -
02 Νοεμβριου 2026, 10:50Ο Φραγκίσκος Λαμπρινός στο newshub.gr: Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, στην εκδήλωση του «ΝΟΗΜΑ ΚΡΗΤΗ»! (podcast) -
02 Νοεμβριου 2026, 11:57Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
02 Νοεμβριου 2026, 11:15ΑΑΔΕ: Πληρώθηκε η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης σε μόλις 19.853 αγρότες-Η επόμενη πληρωμή 30 Νοεμβρίου
