Ηράκλειο: Οι μισοί στη φυλακή για την υπόθεση τοκογλυφίας και εκβίασης
Μαραθώνια ήταν η διαδικασία των απολογιών των συλληφθέντων για την υπόθεση τοκογλυφίας. Τέσσερις στη φυλακή και τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Συγκεκριμένα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο 46χρονος Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, στον οποίο αποδίδεται και η κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης οι δύο Αλβανοί, 32 και 30 ετών, που κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ακόμη ο 45χρονος Ηρακλειώτης που φέρεται να είχε αναπτύξει ανεξάρτητη τοκογλυφική δράση.
Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου οδηγήθηκαν το πρωί, προκειμένου να απολογηθούν, οι 4 πρώτοι από τους 8 συλληφθέντες για το μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας το οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, δραστηριοποιείτο τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη.
Οι απολογίες των τεσσάρων Αλβανών που προσήχθησαν πρώτοι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είχαν ήδη ολοκληρωθεί όταν στη συνέχεια, στη διάρκεια της ημέρας, οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας και οι 4 Έλληνες.
Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία ολοκληρώθηκαν όλες οι απολογίες αργά το βράδυ της Τετάρτης. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε και η απόφαση εισαγγελέως και ανακρίτριας.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι βαρύτατες, ανάμεσά τους οι πράξεις της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, καθώς και της τοκογλυφίας και νομιμοποίησης εσόδων από ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Αρχηγικός ρόλος αποδίδεται στον 46χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Τόσο στον ίδιο, όσο και σε βάρος δύο Αλβανών, 30 και 32 ετών, οι οποίοι φέρονται να συναποτελούν με τον πρώτο τον “σκληρό πυρήνα” της οργάνωσης, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Μεταξύ άλλων, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εκβίαση από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και άπαξ τελεσθείσα με σωματική βία και απειλές, τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
-
19 Απριλιου 2026, 11:30Σταυρούλα Γεωργίου: Στην Ελλάδα συχνά νομίζουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει μόνο σε εμάς! (podcast) -
20 Απριλιου 2026, 10:25Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Απριλιου 2026, 08:15Ηράκλειο: Σήμερα το προσυνέδριο ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη και... έμφαση στα μεγάλα έργα -
20 Απριλιου 2026, 07:15Ιπποκράτης Δασκαλάκης: ΗΠΑ-Ιράν, ποια σημεία θα κρίνουν τον νικητή και τον ηττημένο! (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 20:38Η «αποκέντρωση» του ελληνικού τουρισμού – Οι νέοι προορισμοί που ανταγωνίζονται επιλογές όπως η Κρήτη -
19 Απριλιου 2026, 18:38Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για 300.000 δικαιούχους από 1η Μαΐου, ποιοι θα πάρουν έξτρα μπόνους- Αναλυτικά τι αλλάζει
